Gör om gör rätt..

Ja igår så tog vi 1 poäng av Real AIK och alla tycker nog att vi ska vara superglada över den poängen... Visst hade nån sagt att ni får 1 poäng mot AIK innan matchen hade jag tagit det alla dagar i veckan MEN som matchen blev känns de mer som vi blev rånande på 2 POÄNG!!

Vi får matchen precis dit vi vill och startar 3:e perioden fantastiskt bra och gör först 5-4 å sen 6-4.. Å 11:15 in i perioden får vi chansen i PP, Jacke skjuter bollen i insidan av stolpen.. 7-4 där och matchen hade nog varit stängd.. Nu reder AIK ut boxen och sen får de göra 2 (i mina ÖGON sjukt billiga) mål.. Bägge på defensiva frislag där vi på banan inte gör det vi ska... Sen avgör Jihde efter bara 12 sek i sudden... Surt sa räven...



Vi har nu i de 2 sista matcherna tappat en ledning till oavgjort.. de vill säga 4 poäng mindre.. och de är ju givetvis tungt och trist.. Men vi får försöka vända på det och se de positivt.. Vi har nu spelat 3 matcher i SSL och bara mött lag som spelade slutspelsinnebandy ifjol och vi har faktiskt varit med bra i alla matcherna.. När vi slutar bjuda motståndarna på de där enkla misstagen så kommer vi att bli jobbiga att spela mot.. Vi har ju bevisat för alla tvivlare att vi faktiskt behärskar att spela i högsta serien!!



Ska inte kasta sten i glashus men måste ändå tycka till... Jag är inte den som har grymmast balans i SSL men att Niklas Jihde och Fredrik Djurling som bägge är typ 2 meter långa å väger höga 80 panner inte kan stå upp mer i närkamperna känns märkligt?? Eller som Jihde sa efter att Tuomas blivit utvisad efter en närkamp med han..
- Ja man är ju rätt rutinerad efter några år i ligan..

Sen att man som nykomling inte kommer att ha domarna med sig i många matcher är bara att ställa in sig på...



Sen ska jag passa på att hylla Jihde lite oxå... är i princip osynlig i 55 minuter sen kliver han in och gör 2 ass och 1 kasse sen har han vänt matchen till seger åt sitt AIK... Respekt!!



Aja nog om matchen nu... Ny vecka, nya förutsättningar... bara att vi gör en bra träningsvecka för på söndag väntar Västerås borta.. kommer nog att vara ett helt annat lag än de lag vi mötte i ligacupen för några veckor sen...



Grabbarna slog Malmö borta i sudden igår.. trist att de bara kan spela mot lag då de slipper föra matchen...



Här kommer lite bilder från matchen igår..

  
Olle var cap igår..              Pettz i krig mot 3 gnagare..
  
Hacky visade VILJA!!        Här är ett bildbevis på att Kim var med på matchen..

Masse har just gjort 6-4..

Alla bilder tagna av Mats Ragnarsson..



Snart j18 DM-match med tjejerna på IKSU.. Hoppas på bra lir :)
Vi hörs..
/#33

Bittert!!

Är för less för att blogga nåt om matchen just nu.. Återkommer imorron med mina synpunkter tror jag...



Nu sängen...

/#33

Stora tunga AIK!!

Ja imorron kommer då Real Madrid, nej just ja, det var AIK som kommer på besök.. Jämför man spelarna i bägge lagen så har AIK enormt mycket mer rutin, landskamper, SM-Guld, SSL matcher och ja det mesta som har med innebandy att göra.. Så vad talar för att Umeå City ska kunna ha en chans mot detta SUPERLAG??

Ingenting säger nog det flesta.. Men vi vet att gör alla sin insats till 100% och krigar hela matchen ut så har vi en bra chans att kunna rubba SUPERLAGET..




Var och kikade på Dalens damer då de tog emot Karlstad i elitserien.. Var ungefär lika spännande som att se målarfärg torka.. Visst blixtrade de till ibland och målvakterna i bägge lagen fick briljera men mestadels var det VM i att ta fel beslut... Skjuta då man ska passa eller passa då man ska skjuta å så.. Sen var det typ 359 skott i täck..

Näe vill Lingon och Örjan spela slutspelsinnebandy lär dom få tjejerna att spela enklare och rakare.. Sen förstår jag inte hur de kan ha Andrea Gidlund på bänken?? När hon kom in på banan idag briljerade hon, inte ett enda felpass och resulut i närkampsliret.. In med henne från start så har ni mycket vunnet!! ;)



Det är jobbiga tider att vara en lövensupporter nu... Nybro borta och 4-2 förlust... *suck*



Appropå damelitserien i innebandy.. IKSU ångar på och har efter 3 spelade matcher 31-6 i målskillnad.. rätt okej om ni frågar mig... Viktoria Wikström är STEKHET, på 3 matcher har hon 5 mål och 9 assist.. bra snitt där... Hennes kedjekamrater har bara gjort 10 poäng (jossi) och 8 poäng (stickan).. Waara borde inte den linan vara aktuell för landsii??



Västerås var riktigt nära att ta 3 poäng borta mot Falun igår.. Men dalmasarna som låg under med 1-3, vaknade i den 3:e perioden och kunde vända å vinna med 6-5... Finns än så länge inga lätta matcher i SSL... Precis som de ska vara!!



Kom och stötta oss imorron klockan 17:00 på Gammlia så får ni Masse bjuda på en liknande show..




Dax att ta hand om tvätten och sen blire nog lite greys med pärlan...
/#33

Oväntat..

Pelle Gustafsson i HV71 verkar ha vaknat till ordentligt den här säsongen.. Ifjol mäktade han med 3 mål på 38 matcher i grundserien.. I år har han smackat in 6 mål på 4 matcher, snacka om utdelning...

Annars går Linköping som väntat riktigt bra och Djurgården har överaskat lite med 2 raka segrar där Roffes son i har bara släppt in 2 mål på 2 matcher vilket är fantastiskt bra av en sån ung keeper, han är född 1988.. Det finns för övrigt en himla massa unga målvaktstalanger nu i Sverige vilket är spännande inför framtiden... 


Stefan Ridderwall in action..


Tjejerna lirade cup den gånga helgen och lyckades väldigt bra i den.. Så bra att det till slut blev turneringsseger och en målskillnad på 33-6 efter 5 spelade matcher vilket får ses som bra!!
Här kommer matchresultaten...

Gruppen:
Umeå City IBF - IKSU 0-11
IKSU - Sävar 2-2
IKSU - Örnsköldsvik 6-0

Semi:
IKSU
- Ersboda 5-2

Final:
IKSU
- Örnsköldsvik 9-2


Glada IKSU Ungdom tjejer efter finalsegern..


När vi traskade från tågstationen i Helsingborg på väg upp till hallen så möter vi en barnfamilj som är ute på en söndagspromenad... Inte så ovanligt kanske MEN de roliga var att dottern som var kanske 6 år hade på sig en Björklövenmössa och pappan gick stolt och visade en Löventröja... RESPEKT!!!



På söndag möter vi Real AIK på Gammlia klockan 17:00.. Det blir verkligen en värdemätare för oss.. Men kan Falun så borde vi oxå kunna :) Skämt och sido, det var riktigt starkt av Rehn, Skog och de andra i Falun att knäppa AIK på näsan i deras egna tempel... Men gör vi en bra match där alla håller sig till de vi kommit överens om så har vi chans att skaka dom.. Sen blire riktigt skoj att få spela mot Sjöblom.. Ska se om de inte går och reta upp han lite ;)



Appropå matchen mellan AIK och Falun så fick AIK backen Danne Schmidt en 5 minutersutvisning för efter att han missat ett läge slog han klubban i backen så klubban gick av.. Känns de rätt eller??



Här kommer ett klipp med en grym kille som showar till en skön låt...



Sov gott
/#33

3 blev 1..

Vi hade ALLA chanser i världen att ta våran första 3 poängare igår i bortamatchen mot Helsingborg men återigen är vi för ineffektiva.. Golvet inne i Idrottens Hus var allt annat än bra, maken till halkigare golv har jag aldrig varit med om.. Ni som vet hur jag spelar vet att jag ligger ner i vanliga fall 20% av tiden, nu var den siffran uppe i 80%...



Karlberg (FCH´s tränare) säger till innebandymagazinet att han tar på sig skulden för att de bara blev oavgjort i matchen igår.. Att hans spelare misslyckas i backcheckingen.. Förstår inte riktigt hur han från sidan av kan få dom att backchecka snabbare.. Aja nog om det..

Det Helsingborg som var på banan igår tar sig inte till slutspel, de måste upp flera snäpp för att lyckas med det.. Sen krävs de nog att de får tillbaka Gullstrand och att Nede slutar fjanta på å börjar producera lite frammåt...

Matchen igår då.. Ja.. Helsingborg har mer boll än vad vi har men det är vi som har de flesta och de farligaste målchanserna.. Deras keeper är en riktig spratteldocka som hade en bra dag och sprattlade rätt, samtidigt som vi måste bli mer resoluta i våra avslut..

Sen att jag bjuder på deras 5-5 mål då de är kvar 6 minuter av matchen känns ju sådär.. men tror jag lärt mig nåt av det iaf (för ska inte skylla allt på golvet)



Det är glamouröst att vara SSL spelare i Umeå City..  Vi har en egen jumbojet som vi tar till alla bortamatcher som ligger nedanför Hörnefors.. eller??..
Att resa i 17 timmar för att spela en match som varar i 65 minuter för att sedan åka 15 timmar tillbaka.. Eller så kan man skriva 32 timmars resa för att spela 1 SSL match.. Ja de är verkligheten för oss.. Vad säger man.. Är man lurad eller är det kärleken till sporten??




Jacke in action på isen i Helsingborg


Gurra Forsberg är på väg att göra comeback i Team Thorengruppen i division 2.. Rätt bra nyförvärv att få in till de unga laget... Calle bara 1 ass i första matchen.. Dags för en mosmeny eller?? ;)



Det var en sorgens dag igår för IKSU damerna.. visst hade dom en bra helg där dom vann med 8-2 mot Pixbo och 12-1 mot Engelholm.. Men jag är SÄKER att Ove och Peter hade bytt bort sina 6 poäng mot en hel Namita...

För olyckan var framme igår igen och ännu ett knä gick sönder.. Första kollen säger att Namitas främre korsband är av och stämmer det så lider jag så fruktansvärt med Namita..

När Namita kom till IKSU var hon en oskolad back som levde på sin snabbhet, idag är hon en av Sveriges absolut bästa backar.. Hon har kvar snabbheten men utvecklat sin fysik och kryddar det med ett smart passningsspel.. Så det blir ett tungt avbräck för IKSU och landslaget...

Jag hoppas du kommer tillbaka ännu starkare och ännu bättre Namita.. jag tror på dig!! :)


Namita i full färd att skjuta..


Dags att ta igen lite förlorade sömntimmar nu sen våran lilla resa..
zZz
/#33

Skräll..

Här kommer resultaten av första omgången i SSL...

Umeå City - Pixbo 5-8
Kommentar: Ett ganska väntat resultat om man lyssnar till alla "förståsigpåare".. Hoppas vi lär oss av misstagen från premiären så kommer det nog bli roligare framöver...

Dalen - Falun 7-6 (efter sudden)
Kommentar: Falun imponerade på mig med sitt disciplinerade försvarsspel och sylvassa kontringar.. Höll sånär på att få med sig alla 3 poängen hem men Dalen plockade keepern och Peder Bodén sköt in kvitteringsbollen med dryga minuten kvar.. Sen avgjorde matchens gigant Ketil Kronberg matchen...

Västerås - AIK 5-8
Kommentar: Att AIK skulle vinna trodde nog 99% av alla i Sverige och så blev ju oxå fallet men att Västerås bara skulle förlora med 3 bollar får ses som rätt bra av dem.. Min gamle lagkamrat Ron "evil" Sjöblom fick kliva in och spela med Kim Nilsson (ni vet han som inte är så uppskriven) och det resulterade i 1 mål och 1 ass, är riktigt glad för din skull Ronka.. 

Storvreta - Järfälla 4-5 (efter sudden)
Kommentar: Här kom säsongens första skräll.. Järfälla som varit nederlagstippade av alla, inklusive mig själv.. Visade att man blir att räkna med i år.. En ny stjärna?? presenterade sig under matchen.. Marcus Eriksson 3 mål 2 ass, bra säsongspremiär.. Respekt!!

Balrog - Jönköping 5-1
Kommentar: Balrog tar en stensäker 3-poängare på hemmaplan men bara inför 298 åskådare.. Frågan är hur Jönköping klarar sig utan Karl-Johan i vinter??

Mullsjö - Täby 3-3
Kommentar: Här kom säsongens andra skräll.. Täby som enligt Danne Bron skulle vara riktigt heta i år, verkar inte ha gått på reketbränsle i första matchen.. Starkt av Mullsjö att hämta upp ett 0-3 underläge.. Holtz hade en bra dag med 2 mål  å 1 ass..

Warberg - Helsingborg 9-4
Kommentar: Det finns enklare matcher att få börja säsongen med än å möta Warberg borta i premiären.. Men trots det så verkar Helsingborg börjat matchen riktigt bra och ledde med 1-3 efter bara 8 minuter in i 1:a perioden.. Fast sen vaknade Warberg och Svensson som vanligt och vann matchen med beskedliga 9-4.. Skottstatistiken talar sitt tydliga språk 32-13 till hemmalaget...



På lördagkväll sätter vi oss på tåget ner mot Helsingborg för att spela våran andra match i SSL.. All press ligger på hemmalaget, för efter sin förlust i premiäromgången mot Warberg, de var  väl inte så mycket och snacka om men på hemmaplan mot ett nykomlingslag då ska de bara vinna tänker nog publiken.. Men vi åker iaf ner för att göra det vi kan för att störa skåningarna..

De har inför säsongen bytt ut tränaren Vidar Jonsson och in har istället Mikael Karlberg kommit, som senast varit i AIK.. Jag har själv haft Micke som tränare en kort stund då jag var i Visby.. De jag minns från den tiden var att det var en mycket ambitiös och seriös tränare som verkligen visste vad han ville.. Sen tror jag tiden i AIK har gjort han än mer proffesionell, så det är en mycket kompetent tränare Helsingborg förfogar över...



Grabbarna gjorde nåt igår som de aldrig klarat av på de senaste 30 åren... Vann en match i Karlskoga.. En skön 1-2 seger.. Målen ser ni HÄR om ni vill..


Magnus Isaksson efter ett av sina 2 mål i matchen..


Till helgen drar division 1 serierna igång oxå.. I den norra serien tror jag seriesegern står mellan Sirius och Gävle.. Hugget som stucket vem av dom som lyckas vinna...

Umeålaget Ersboda, som för övrigt haft en tung försäsong där de ej lyckats vinna en enda match, möter Kais/Mora hemma på Ersäng och jag tror att de tar sig i kragen och Peter coachar fram dem till en 8-6 seger... Stor matchhjälte blir Peppe Reinholdt!!



Var ett repotage om SSL-lagen i stan... SVT var förbi på träningen och intervjuade cap, ZM och coach... Klicka HÄR för att se inslaget...



Kalmar FF.. vilket gäng alltså.. Slog Feyenoord med 0-1 på bortaplan i Uefacupen.. Jag är riktigt imponerad..


Viktor Elm Kalmars segerskytt..


Näe nu får de räcka för ikväll..
Vi Hörs..
/#33

Premiär!!

Ja då var våran SSL-premär överstökad och den kan sammanfattas med 1 ord ORUTIN...



1: På banan tycker jag inte att Pixbo var speciellt mycket bättre än vad vi är.. Första femman spelar 1-1, tredje femman spelar 3-3 och vi faller lite ur ramen då vi spelar 0-1.. Trots att våran femma förlorar våran matchen i matchen tycker jag att vi skapar bra många fler farligheter än vad de gör då vi är inne på banan.. Mats har 2-3 bra lägen, jag har 2 som jag bör hänga dit och Peder har 2 hyffsade lägen.. men de handlar ju om att sätta dit chanserna man får och tyvärr gjorde inte vi det i lördags..

Det gjorde däremot Pixbo... 8 skott på mål i 2:a perioden och 5 mål.. snacka om effektivitet...

Pixbo har 3 powerplay och gör 2 mål.. Vi har 2 powerplay och har kanske 1 skott mot mål.. de håller inte om vi vill vinna matcher...

2: Runt omkring... Visst de var premiär MEN de blir ändå rätt pinsamt då folk får köa i över 40 minuter för att komma in till matchen bara för att vi inte kan med vårat nya datasystem... Ha fri placering så slipper folk bli irriterade och framförallt får dom se hela matchen.. Nu var det massor av folk som missade hela 1:a perioden för att de skulle väljas platser... Känns som att vi kommer att fylla Gammlia kanske 1 gång i år och de är i derbyt mot Dalen...

Priset för att se oss spela.. 90 kr / 70 kr för en student... vet inte riktigt hur de som bestämt priserna tänkt... Vill de råna de stackars tappra som kommer för att se oss eller vill de skrämma iväg publiken... NÄE SÄNK priset genast med minst en tjuga... Fast jag tror att om priset låg på 60 kr / 40 kr för student så skulle vi tjäna på det, för de som kommer på matcherna handlar ju saker i kioskerna oxå... Vi ska ju vara folkets lag, så sänk priset så kommer nog de oxå!!

Till nästa hemmamatch mot AIK, kompensera alla som var på första matchen när det blev så mycket strul med fri entré eller nåt..

Synd att en ur våran styrelse ska komma ner och förstöra vårat intro.. Sköt ni erat så sköter vi vårat känns de som..



AJA.. nu är iaf premiären bortgjord och jag tror alla har lärt sig enormt mycket av den.. Både vi på plan samt alla runt omkring.. så de kan bara bli bättre.. Nu ser vi frammåt mot nästa match...Helsingborg borta på söndag...



Här kommer iaf lite bilder från matchen...

  
Mats dribblar..                  Mattis..                               Van manen sprang in i en vägg
  
Vissa hade en tung dag.. Mats upprörd..                Tuomas krigade på bra..
 
En vinnare och en förlorare..

Foto: Mats Ragnarsson


/#33

Zupermats..

Ja Mats är verkligen vårat affischnamn såhär i dagarna inför SSL premiären.. Han syns i lokaltidningarna, han pryder våra matchaffischer osså nu är han på TV och gör det riktigt bra.. Han är en bra ambassadör för Umeå City.. Nu får vi hoppas att han har lyckats locka en massa folk till Gammlia kl 15:00 imorron lördag...

Tryck HÄR så kommer ni till klippet med Mats då han är på TV... Spola fram till 6:07 in i klippet får ni se han showa framför kameran :)



Nu kom precis John förbi så jag ska skynda mig till sängen så han slipper vara här så länge...
Godnatt!!
/#33

Dan före dan före doppardan..

Ja då var snart torsdagen till sin ända och vi är bara 1 dag ifrån seriepremiär.. Vi startar SSL säsongen med ett möte på hemmaplan mot rödrävarna från Göteborg.. Ett lag som förra säsongen kom på en 4:e plats i tabellen och slutade som bronsmedaljörer..

Under försäsongen har Pixbo matchat mot dessa lag:
080808, Jönköpings IK (b) 6-5
080822, Västerås IBK (h) 2-3
080829, Hide-a-lite Mullsjö AIS, Ligacupen 10-3
080830, FC Helsingborg, Ligacupen 9-9
080831, Warberg IC, Ligacupen 2-3
080906, Oilers, Gatorade cup 7-3
080906, SSV, Gatorade cup 3-9
080907, Match om tredje pris, Gatorade cup, Classic 3-1

Det mest anmärkningsvärda i deras försäsongsresultat är väl förlusten mot Västerås annars har dom verkat haft en bra försäsong... Men som jag skrivit förut... Försäsong är en sak och seriespel är något helt annat!!


Pixbo kommer till Gammlia 15:00 på lördag...



Pixbo har tappat en hel rutinerat folk sen fjolåret.. För att nämna några.. Martin Dahlgren, Pekka Javala, Jon Möllersten och Petteri Luokkanen.. Men har fyllt på med unga hungriga spelare och div 1 södras stora poänggörare.. Mattias Rydberg gör ett andra försök i SSL.. Han är en spelare som vi verkligen ska se upp med.. Sen har dom ju kvar riktigt riktigt duktiga spelare som Henrik Qvist, Henrik Delborn och Peter Runnestig så det kommer att bli en riktigt tuff match för oss...

Kan säga att trots alla dessa namnkunniga spelare som Pixbo har så tror jag att OM vi knyter nävarna och sliter för varann varje byte i 60 minuter så kommer vi att ge rödrävarna en match... Så grabbar UPP TILL KAMP!!



PÅ dagens träning, den sista innan matchen var det rätt mycket PP, box och frislag.. Endel saker såg sådär ut och en del såg riktigt bra ut.. Ska iaf bli riktigt skoj att de ÄNTLIGEN börjar nu.. De här har man längtat efter enda sen slutsignalen gick den där marsdagen i Sundsvall sporthall... Å nu är vi snart där... Vi får hoppas att Umeåpubliken kommer och stöttar stadens och folkets lag som på den gamla goda tiden...



Var ett ganska kul repotage i VF idag.. framförallt bilden var klockren... Lasse med sin son Hugo i likadana matchskjortor, riktigt stekigt ;)


Cap med sonen Hugo..

Hela repotaget kan ni läsa HÄR..



Nu dags för å ta hand om tvätten...
Höres..
/#33

Dopingkontroll..

Ikväll på träningen kom det 2 män och 1 kvinna förbi på gammlia och valde ut 5 spelare som de ville göra ett dopingtest på... Såklart att jag skulle åka dit... Tackar tänkte jag, jag som knappt kan kissa om jag hör någon prata utanför toaletten HUR SKULLE JAG DÅ FIXA ATT KISSA MED EN SOM STÅR OCH KOLLAR IN KRITAN MEDANS MAN KISSAR!!

Men det gick faktiskt överraskande bra.. Efter att ha halsat 1 liter vatten och med kranen på kunde jag klämma ur mig 100 ml och kontrollanterna var nöjda...

Om 4-6 veckor får man beskedet OM man är positiv... Skulle bli bra publisitet för det, "FÖRSTA FALLET FÖR DOPING INOM INNEBANDYN"... Var kanske inte de rubrikerna man hade tänkt sig innan säsongen startade...

Skämt å sido.. jag är ändå lite orolig trots att jag inte medvetet proppat i mig nåt otillåtet.. men man vet ju aldrig vad man kan ha lyckats fått i sig... men men.. de visar sig väl.. återkommer då jag fått beskedet...



Men de fanns dom som hade det tyngre med kissningen... Vi var 5 utvalda, jag och Holmgren klarade av att kissa ganska direkt.. Värre var de för Petzon, Straete och Jocke.. Den sistnämnde var inte lyrisk då han kom ut från gammlia 1 och en halv timme efter att träningen slutat.. haha.. kul å höra den annars så sympatiske och glada pitebon slänga ur sig en ramsa om hur befänkt de var att dopingkolla innebandyspelare...



Aja nog om doping nu.. Nu blire sängen där jag idag har införskaffat mig nya täcken och kuddar.. jag hoppas att dom är underbara, så finns risk för att jag försover mig imorron med andra ord...

Godnatt..
/#33

Nolia Cup 2008

Ja den gångna helgen spelade vi Nolia Cup här i Umeå.. Det var 4 lag med i herrgruppen.. Dalen, Granlo, Wiler Ersigen och vi då..


Vi började med att möta Schweiziska mästarna Wiler i fredas, ett Wiler som dagen innan hade förlorat mot Dalen med 5-3 men ändå varit med bra i den matchen... Det är Wiler som börjar matchen bäst och för matchen första 10-12 minuterna men sen kommer vi in i matchen mer och mer å efter första perioden står det 2-2... I andra är det vi som tar över taktpinnen pch gör 2 mål och har bud fler mål men tyvärr så slarvar vi i avsluten och sen då¨vi släpper in lite för enkla mål står det 4-4 inför sista perioden... En period som knappt hinner börja innan Wiler gör 4-5 vilket oxå blir slutresultatet, i mina ögon var vi värda seger i denna match men gör man inte mål på sina chanser så vinner man inte många matcher...

Wiler har 2 stycken riktigt sköna spelare.. Roger Gerber, en rightfattad center men grym känsla och en enorm bössa... Sen oxå finske Lasse Vänttinen som är en rätt komplett innebandyspelare...



I andra matchen mötte vi division 1 laget Granlo, som inför i år har tappat 4 spelare till SSL (3 till Dalen och 1 till Warberg) och det syntes att laget inte var samspelt ännu.. Vi vinner matchen med 15-5 efter att det stått 10-1 efter 2 perioder.. Jag tror ändå att Näsman kan få ihop laget tills deras serie startar och om Frasse börjar ta lite egna avslut så håller dom sig kvar i ettan med marginal...



I den tredje matchen mötte vi Dalen för 465:e gången på 3 veckor och förutsättningarna var sådana att vid vinst med minst 3 mål så skulle vi spela final mot Wiler... Efter 41 sekunder leder vi matchen med 0-2 och efter 10 minuter in i perioden gör vi även 0-3.. Dalen verkade inte alls så intresserade av att spela match.. Men tyvärr så slarvar vi och gör man det på den här nivån så straffas man direkt och det står 2-3 på tavlan efter första perioden... Dalen kommer ut mer taggade i den andra akten och gör 3 raka mål till en 5-3 ledning.. Vi rycker upp vårat spel och det är en ganska jämn fight där de skulle visa sig att Dalen höll undan och kunde vinna matchen med 8-7 till slut... Men vi visade iaf att vi är bättre än de vi visade upp i ligacupen förra helgen...



Lite reflektioner från matcherna...

¤¤¤ Vi vinner skotten igen i alla matcherna.. vi måste bli bättre på att ta tillvara på chanserna!!

¤¤¤ PP och BOX spelet måste vi bättra på nu under veckan.. Vi kan så MYCKET mer...

¤¤¤ Fortsätta att inte ha sån stor respekt för lagen vi möter..

¤¤¤ Dalens offensiv är rätt okej..


/#33

Sliten..

Ja efter att inte ha tränat i stort sett någonting på 1 månad har man nu på 7 dagar tränat 4 innebandypass, 3 styrkepass och 2 matcher.. Kan lova att min kropp är en aning seeeeg.. Ska bli grymt skönt med en vilodag imorron för att sen på fredag matchas mot schweiziska mästarna Wiler Ersigen.. Om man nu blir uttagen till matchen vill säga..

Men är nog fler än jag som känner sig lite slitna så morrondagens vilodag kommer nog väldigt lägligt för många av oss.. För sen har vi en tuff helg.. match fredag 18:00 mot Wiler, match lördag 10:00 mot Granlo och sen match 19:15 på lördagkväll mot Dalen.. Och är vi 1:a eller 2:a i gruppen väntar en final kl 12:00 på söndag...



Träningen idag går väl inte till världshistorien som den bästa.. men vi i det svarta laget kan ju iaf ta med oss att vi idag vårdade bollen inom laget på ett sätt som man sällan skådat med Umeå City ögon.. Sen att Ställ fick hålla tätt hela träningen tror jag är positivt för hans självförtroende :)



Tjejernas pass idag vart förkortat pga ett möte med ordförande och sportgruppen.. men innan det hann vi iaf gå igenom några uppspelsvarianter och det såg väl rätt okej ut för att vara första gången.. 

Match på söndag mot division 1 nykomlingen, Holmsund.. Ett Holmsund som tvålade dit Ersboda nu på försäsongen så det blir en intressant match...



Appropå försäsong... Västerås var hit upp till Umeå förra helgen och imponerade inte på mig med sitt spel de visade upp då.. Trots att de helgen innan piskat dit Pixbo med 2-3 i Göteborg och idag vinner de mot Caperio/Täby med 6-4.. Det är imponerande... Men är ju lite så på försäsongen.. Alla slår alla och man blir aldrig klok på något resultat...



Är inte bara jag som är sliten... Ryske höjdhopparen Ivan Ukhov som har det ryska inomhusrekordet på 2.39 tyckte att det var dags att supa till lite inför galan i Laussane igår.. Medans de övriga hopparna drack red bull så drack han red bull och vodka.. haha.. Gick inte så bra för Ivan utan han kom sist i tävlingen och fick till och med hjälp med att knyta skorna...

Han rev första försöket på 2.17, sparade sen nästa hopp till 2.23 men rev där oxå så han sparade sitt sista försök till 2.32 och här kan ni se hans sista hopp i tävlingen på 2.32.. SUCCÈ





Nu blire lite fika och sen sängen.. ska vara på IKSU 08:00 imorron...
Höres..
/#33

Musiktips...

Här kommer ett musiktips från storebror... Han sa att han tänkte på mig då han hörde låten.. Undra varför??
 

Kapten Röd - Trasig



Snart dags för tjejernas träning å sen egen träning.. återkommer ikväll med hur kvällens aktiviteter har gått... Förhoppningsvis är man bättre ikväll än igår.. för då var man riktigt seeeeg...

/#33

Omgång 2 och 3...

Omgång 2:

Vi mötte Örnsköldsvik, som dagen innan hade förlorat mot Dalen med 15-0 och som tappat flera av sina rutinerade spelare.. Äntligen fick man byta om och ta på sig våra nya matchkläder.. Var riktigt skoj att få spela match igen.. Efter drygt 2 minuter zorrar Ole in bollen på ett fantastiskt fint sätt.. Tyvärr fortsatte vi inte på samma fantastiska sätt i matchen utan vi slarvade enormt mycket i passningsspelet och var riktigt oödmjuka, vilket Övik kände och på så sätt kunde de växa in i matchen och de blev en jämn historia.. Matchen slutar 7-7 efter att Övik kvitterat på straff med 4 minuter kvar av matchen...

Jag spelade bara de 2 första perioderna och de kändes rätt okej.. spelade 3-0 i plus minus och hade 1+1.. Skönt att få en hyfsad start då jag varit borta så länge...


Jag in action mot Övik i våra nya fräscha kläder..



Dalen piskade dit Västerås med 10-4 och nu inför omgång 3 var vi i praktiken klara för kvartsfinal.. kändes inte som om Övik skulle hämta in 17 mål på oss...



Omgång 3:

Västerås vann en ganska avslagen tillställning med 12-5 vilket gjorde så att vi och Dalen var klara för kvartsfinalspel i ligacupen.. Nu skulle vi bara göra upp om förstaplatsen...



Det är alltid speciella matcher då vi möter Dalen... Alla spelarna i bägge lagen brukar tända till lite extra å så.. precis som de ska vara i derbyn... Tyvärr i denna match var det allt för många i vårat lag som inte alls kom upp till sin normala standard utan vi gjorde en massa enkla misstag så som:
- Slarv i täckning av skott
- Dribbling framför egen kasse
- Dålig backchecking
- Taskigt markeringsspel

Och ska vi kunna hävda oss på denna nivå så har vi VERKLIGEN inte råd att göra dessa misstag för då kommer vi att bli straffade gång på gång.. Idag var Dalen helt enkelt det lag som verkligen ville mest, krigade bäst och spelade ut oss totalt idag å därför vinner de fullt rättvist med 4-9..

Visst kan man skylla på att vi är slitna efter matcher 3 dagar i rad MEN Dalen har oxå spelat match 3 dagar i rad.. Finns inga undanflykter.. Dalen ville mer än oss idag och vi ska ta oss en RIKTIG funderare varför vi inte ville mer idag?? Nöjda med att redan vara klara för kvartsfinalspelet eller??

Fick spela hela matchen idag och våran femma spelar 1-1 idag..



Här kommer några egna reflektioner från helgen...

- Vi vinner skotten i alla matcherna.. Västerås 27-17 (5 insläppta) Övik 36-19 (7 insläppta) Dalen 26-23 (9 insläppta) vilket resulterar i 65% i räddningsprocent.. Det är något som inte kommer att hålla i SSL.. Nu riktar jag inte bara denna kritik till våra målvakter utan oxå till oss utespelare att börja agera som vi gjorde ifjol i försvarsspelet.. Just nu offrar vi inte en tand för täcka de där skottet..

- Powerplay och boxplay spelet var en enorm styrka hos oss ifjol... Nu hackar de litegrann och de är superviktigt att vi får igång de till seriestarten...

- Vi är ett lag där vi ska gå in med en inställning på 100% på varje match annars är vi bara ett mediokert gäng.. Vi har ingen superstar som vi kan lita på.. men när alla ger 100% och sliter för varann då är vi RIKTIGT bra!! Nu gäller det bara att vi plockar fram den inställningen..



Godnatt...
/#33

RSS 2.0