All Star Team!!

Ja då var det dags att släppa på mitt All Star Team för division 1 norra säsongen 2007/2008... Kommer inte att plocka med några Umeå City spelare i mitt lag, känns mest rättvist så... Och mina bedömningar kommer att utgå från de matcher vi spelat mot dessa spelare.. Inte utifrån nån poängliga eller så... Näe nu är färdigpratat.. här kommer mitt lag...



Målvakt: Joakim Palmfors - KAIS Mora IF
Blir min målvakt för sin insats då vi mötte Mora på bortaplan.. Vi skapade hur många chanser som helst men Joakim gjorde den ena magiska räddningen efter den andra.. Tror han aldrig varit så bra och han lär aldrig göra om den insatsen.. Men helt klart den bästa målvaktsinsatsen jag sett under säsongen!


Back: Dan Johansson - IK Sirius IBK
Dan är egentligen en forward eller center men då vi mötte Sirius i hemmamatchen spelade Dan back och gjorde det helt klanderfritt. Han har ett spelsinne utav högsta klass det enda som man skulle önska sig mer från han är ett ordentligt skott. I mina ögon är Dan för bra för att spela division 1...


Back:
  Thomas Holmgren - IBK Alba
Den klart jobbigaste spelaren att möta i serien, en riktig gris som alla spelare vill ha i sitt lag men inte i motståndarlaget... Vi i Umeå City saknar denna typ av backar så du är välkommen att flytta upp Thomas...


Center:
Henrik Söderkvist - IBK Alba
Visade redan förra säsongen att han är för bra för division 1 då han ifjol spelade med Falun i elitserien och gjorde då över 1 poäng/match.. I år i Alba har han varit deras klart bästa spelare och nästa år spelar Henrik i Schweiz.. Jag önskar dig lycka till...


Forward:
Johan Andersson - Gävle GIK
Johan har allt en forward av högsta klass behöver.. Snabb, bra spelsinne och ett riktigt bra skott, ja då förstår ni att han är riktigt bra. Skulle vara kul att se Johan köra en bra sommarträning och komma väl förberedd till en säsong.. Då tror jag han vinner poängligan!


Forward:
Benny Westin - Örnsköldsvik IBK
Benny är en sniper av den högre skolan och att han sen har grym teknik gör ju inte saken sämre. Mycket av Örnsköldsviks powerplay går genom just Benny. Jag hoppas att han flyttar 10 mil norrut för att hjälpa Umeå City i SSL..



Ja där har ni mitt lag... Ett rätt offensivt gäng där 3 av 5 utespelare är rightare... Jag tror denna femma skulle ha rätt skoj även i SSL...

Näe nu blire å somna in till USA - Sverige på 6:an... Patrick Kanes framspelning till 1-0 målet fick mig att tänka tillbaks på den store Beliavski... En "spinnarama" och en perfekt macka till kedjekamraten och vips 1-0... Vackert!!

Sov gott...
/#33

Stora trumman...

Vädret den sista tiden här i Umeå har varit minst sagt LYSANDE... vilket gjort att de mesta av all snö som kom i slutet på MARS!!! är borta NU, vilket känns fantastiskt skönt.. Man blir som på bra humör så fort den blåa himlen visar sig och den gula solen lyser å värmer... :)



Umeå City verkar slå på den stor trumman då det gäller att försöka värva, vilket är kul och det visar att klubben verkligen vill något med sin återkomst till SuperLigan!!

Att försöka värva landslagsspelare som Mattias Wallgren, Andreas Carlbom och Johan Lindgren ger publisitet i media... SEN om de finns någon chans att få dom är ju en annan fråga??

Det har nu snart gått 2 månader sen Umeå City tog steget upp till SSL... och ännu ingen som pratat om förlängning med mig.. och då de ger sig på landslagsspelare så lär de nog ta 2 månader till innan det är min tur... Undra om man ska vänta och se om de vill ha en kvar eller se sig om efter något annat??



Ikväll var det bankett på O´learys för IKSU´s GULDtjejer... Måste säga efter att jag suttit och klippt ihop materialet till deras GULDfilm att de fanns 2 spelare som steg i MINA ögon rejält!!!
Martina "stevie" Söderqvist... snacka om en sniper av högsta rang.. hon är i Mats Jonsson klass då det handlar om att behandla en boll, är riktigt imponerad över det hon presterat i år...

Sen den andra spelaren är nog en skräll för många MEN... Kati Salminen är riktigt underskattad, i mina ögon har hon nästan blivit misshandlad av sina tränare... Okej ingen speedkula men spelsinne och ett skott av högsta sort.. Tycker hon varit värd mer speltid än hon fått... Hoppas hon blir kvar och de nya tränarparet ser hennes storhet...

Tillbaka till banketten så bjöds det på buffé och lite olika priser.. Fick även ta emot ett pris själv och det gladde mig... TACK!!

Efter banketten gick vi till REX där IKSU tjejerna intog schlagergolvet men eftersom man själv inte är någon dansare så satte man sig vid en stol och prata lite med GULDtränare Grubbe... Gick väl hem vid 01 tiden, lagomt uttråkad..

öö... Jossi det gick bra ikväll :)



Vilken Pontare föredrar ni??? Roger eller Vincent...??
 
Alla dagar Vincent tycker då jag ;)
 

GRATIS Pokerturnering

Vi i City kommer vara med i en lagtävling i poker... visserligen inofficiellt och den spelas på nätet men grymt kul! Har blivit utmanade av lillebror Söder. Är en singeltävling som vanligt men vi räknar ihop slutplaceringarna på de 6 bästa spelarna från lagen. Lägst vinner så klart!    

En lite annorlunda grej att köra med laget så här inför försäsongen. Mycket bra prisstruktur för att vara en gratisturnering och det lär inte bli så många som spelar. Nordicbet vill nå fler användare i norrland och gärna innebandyspelare då de har innebandy på sin spelsida. 

Något annat lag som antar utmaningen kanske??  Maila bara vilka spelare (pokernicks) som kommer spela för er till [email protected] så får vi se om ni har nån chans!



Gratisturnering!
Söndag 4 maj 20.00 på nordicbet.com
Turneringens namn: Innebandyligan
lösenord: innebandytallinn  
1: pris: Pokerweekend i Tallin, värd ca 850 $
(resa, boende samt inköp till två turneringar ingår i priset)

2-10:e pris: 500 $ - 25 $ i fallande skala.    

Det enda som behövs för att spela denna turnering är att registrera en användare på sidan, sedan går det anmäla sig till turneringen som ligger under scheduled tournaments och Freerolls.
Till detta behövs lösenordet. Sen är det bara hoppas på att korten vill er väl. Ingen pengainsats behövs!
Anmälan kan göras ända fram till 5minuter innan start.

Shuffle up and DEAL!!!




Tror att du åker på detta sätt mot mig Jonsson... Ledsen... :)

SM-GULD!!

Jag lyfter på min hatt och hyllar laget, kollektivet IKSU som i lördags spelade sin FJÄRDE raka SM-FINAL och tog sitt TREDJE GULD!!!

Laget spelar inte alls bra i de två första perioderna men efter att Martina reducerat till 3-2, 11 sekunder efter Balrogs 3-1 mål efter 5 minuter in i sista perioden så var det bara ett lag på banan!!!

--- Namita Andersson - Vilket SHERIFF!! Gått från klarhet till klarhet hela säsongen och fick avsluta säsongen med att vara BÄST i finalen!!

--- Martina Söderqvists direktskott kan vara det hårdaste skottet i damhistorien.. se och lär ni som vill bli en målskytt..

--- 10 906 st åskådare, nytt publikrekord för damer.. Även om det var kryddat för så fullt var det inte på dammatchen men ändå riktigt kul...

image90
Sheriffen i egen hög person...


Grattis till Warberg som efter straffar kunde vinna sitt fjärde SM-Guld... Lite oväntat vare Magnus Svensson som avgjorde.. eller??

HÄR kan ni se straffarna...

Jag tycker att det inte ska avgöras på straffar.. låt lagen spela om det... Däremot tycker jag att man ska införa straffar i vanliga seriematcher som slutar oavgjort... det tror jag publiken skulle tycka var en succé...

Warbergs klacken förgyllde globen med sin sång och dans, säkert 2000 - 3000 stycken i det blåa havet på läktaren...
Sen kommer det 5000 pers till Warbergs torg för att fira sina hjältar... Är innebandyn het i Warberg?? aa jag tror det..



Jag hörde att innebandymagazinet hade skrivit om Iza Rydfäll.. De hade skrivit att hon var en framtida Hermine Dahlerus... Inga dåliga ord... Men jag är beredd att hålla med, får Iza vara frisk och kan hålla sin motivation så kan hon bli hur stor som helst!!!



Avslutar kvällens inlägg med en förbaskat skön låt... Sov gott å njut av Jason Catros sköna toner...


Hörs..
/#33

Suck, pust, flås...

Idag efter att tjejerna haft sin träning stannade jag kvar på IKSU i hopp om att får vara med på elits träning för att vi spelar just nu inte så mycket innebandy MEN elit var 20 spelare så jag fick vara åskådare istället... Måste säga att jag är imponerad över farten som de visar upp på träningen.. HOPPAS hoppas verkligen att de kan bibehålla denna fart tills finalen på lördag för då får Balrog det jobbigt...

Sen har Curt och Grubbe ett angeläget problem då det gäller att plocka ut en målvakt tills finalen för bägge keeprarna har visat storform på slutet... Hur gör dom?...

Men men.. efter deras träning var slut bytte jag om och begav mig in till gymmet, närmare bestämt till ett löpband... Där det stog 6 gånger 3 minuters intervaller på programmet.. (för er som inte sprungit det så kan jag avslöja att det är riktigt grisjobbigt) Första 3 intervallerna gick rätt så bra för det visades ju hockey på min lilla tv-skärm.. Men sen blev det paus och framförallt så kom de 2 stycken damer eller kanske flickor i 20-23 års åldern och studsade upp på bandet bredvid... OCH som de tjattrade på om de mest ointressanta sakerna och med den ljudnivån å de rösterna.. ojoj.. trodde jag skulle avliva, inte nog med att det är SJUKT jobbigt bara av löpningen så var jag tvungen att utstå deras tjatter... Blir å ta med hörlurar tills nästa pass...



Appropå hockeymatchen var de en väldigt sevärd match som hade de mesta... Linköping ägde första perioden och ledde med 0-2 som kunde varit större... För att sen i andra se HV göra 5 mål på 7 minuter där de gjorde 3 av målen i boxplay... Linköpings keeprar är allt annat än stabila just nu...
HV71 blir Svenska Mästare på fredag är mitt tips...



Det var kul att se farten och liret idag på tjejernas träning... Trots att det var så många "nya" där... Kul att se... Har vi tur kan vi få ett bra lag nästa år med ;) De roligaste med träningen var kanske ändå att se Iza spräcka förbannelsen då de gäller att göra MÅL... eller vare bara en engångsföreteelse?? :P



Rajalasko... sjuk start... 5 matcher 5 mål... Bra nyförvärv Djurgården...



Näe dags för sängen och somna in till matchen mellan Rangers och Devils... Hittils har det bara varit bortasegrar, undrar om Henke spikar igen ikväll och ger Rangers ledningen med   3-1 i matcher?? Spännande...

Höres..
/#33

 

Årets Rookie!!

Oj vad kul att "lillis" fick utmärkelsen som årets rookie i Svensk daminnebandy!!

Malin som gjorde sin första match med IKSU Ungdom redan säsongen 2003-2004 då jag och min dåvarande tränarkollega, Erik Johansson, plockade upp lillis från vårat farmarlag GUIF för att få spela en division 2 match... Hon gjorde assist i sin första match och man kunde redan då se att den 15 åriga vänsterbacken med rightarfattning hade otrolig bolltalang men kanske saknade de där snabba fötterna...
Än idag är väl lillis ingen raket på banan men har lärt sig att läsa spelet med sitt grymma spelsinne och genom att lärt sig fysa på ordentligt är hon idag en av VÄRLDENS bästa vänsterbackar....

Ifjol i IKSU Ungdom var lillis en av många duktiga backar och det belönade henne med att få ett Elitkontrakt och jag trodde som nog de flesta gjorde, att det skulle ta ett tag innan hon var inne i tempot och så... MEN.. lillis fick chansen i Europacup-kvalet och som hon tog chansen, hon imponerade stort... Fick förtroende i premiären mot
Ö-vik och var IKSU´s kanske bästa back i sin elitseriepremiär...

Sen har sagan rullat på... Blev uttagen till landslaget, åkte och spelade Euro floorball tour och var en av landslagets bästa backar under turneringen... Och sen dess har hon varit bofast i landslaget!!!

Det glädjer verkligen mitt tränarhjärta att denna lilla "orienterartjej" har lyckats så bra, för det är hon värd... Kör hårt på lördag i finalen Malin och häng gärna in en "sik" i bortre... ;)

image89
"lillis" på väg att skjuta en sik eller?? ;)

Läs mer om lillis utmärkelse på det olika länkarna här nedan...
VK
VF
Innebandynytt
Innebandymagazinet

Distrikslags-SM 2008

Ja helgen som var spelade Sveriges kommande storspelare Distrikslags-SM nere i Sundsvall... Stockholm blev det distrikt som tog storslam då det vann både Dam och Herr klassen...



För Västerbottens killarna så gick det väl sådär... Borde vunnit första matchen mot Gästrikland och hade häng i andra matchen mot Västmanland men orkade inte riktigt och i tredje matchen mot Småland vek man ner sig fullständigt... Men man avslutade turneringen med att vinna mot Halland med 6-3...

Varför har Västerbottenskillarna ALLTID så svårt att nå framgång på Distrikslags-SM?? Är det en mental sak? Är det för ojämn klass på spelarna här?



För tjejerna gick det bättre.. Gick fram som en slottermaskin i gruppspelet och såhär slutade matcherna i gruppspelet:

Västergötland - Västerbotten 2-6
Västerbotten - Gästrikland 7-2
Gotland - Västerbotten 3-17
Västerbotten - Västmanland 7-3

Gruppsegrare och en målskillnad på 37-10...  I kvartsfinalen väntade Örebro...
Efter första perioden had eman varit totalt överlägsna och ledde matchen med 2-0!!
Men sen slutade man vara ödmjuk i det Västerbottniska lägret.. Man började slarva och spela svårt och då Örebro spelade ett riktigt defensivt spel och ändå skulle Västerbottenspelarna försöka med svåra uppspel och krosspassningar vilket Örebro tackade och tog emot.. De reducerade till 2-1 innan andra perioden och 2-2 kom efter 7:28 in i tredje perioden...
Och med bara 1 minut kvar av matchen får Västerbotten en spelvändning och det blir ett riktigt snyggt mål då Cassandra hittar Nina med en krosspassning (borde varit de 341 försöket i den matchen) och Nina kan skjuta in bollen i mål och Västerbotten går till semifinal...

I semifinalen väntade Stockholm som i sin tur hade imponerat i sin kvartsfinal och vunnit mot Göteborg med 9-0!!!

Matchen hinner knappt börja innan Stockholm gjort 0-1 på ett billigt skott från kanten, inte den starten Västerbotten behövde mot det starka 08:orna... Och det är Stockholm för hela slanten i första perioden, nästan alla Västerbottentjejerna viker ner sig och att det bara står 0-2 efter första perioden ska de vara glada för...

Och det blir inte bättre då det blir 0-3 redan efter 2 minuter in i den andra perioden... Nu trodde jag och många andra på läktaren att nu äre KÖRT!! MEN nu började framförallt lagkapten Nina Bäckman sätta fart på sina ben OCH hon fick med sig sin vapendragare Cassandra och det är just Cassandra som spräcker nollan...
Efter målet så får hela Västerbottenslaget energi och nu pumpar man på och sätter press på Stockholms inte allt för märkvärdiga backar... De blir stressade och börjar sprida bollarna.. 2-3 kommer då Evvy pangar in ett direktskott från en passning från Jennie Holmgren då hon fått ett felpass från en Sthlms back...
Tyvärr gör Stockholm lite turligt 2-4 då Västerbottensförsvaret agerar lite för snällt framför mål... Men bara i bytet efter gör Cassandra sitt 2:a mål i matchen på passning från Bäckman och 3-4 var ett faktum...
17:56 in i perioden får Sthlm utvisning.. 19 sekunder senare pangar Jennie in kvitteringen på en fin passning från Carro och Västerbotten var IKAPP!!!
Och bara 13 sekunder senare har Bäckman gjort 5-4 då hon drog ett chanssott från kanten och den gick bakom den mänskliga Sthlms keepern...

Ledning med 5-4 inför den tredje perioden... Och nu var man det klart bättre laget, de lag som förde spelet och hade det klart bästa chanserna.. Så började även den tredje akten...
MEN... jag trodde spelarna och ledarna hade lärt sig något från kvartsfinalen mot Örebro... å vad var det???
JO.. möter man ett lag som backar hem med alla 5 SPELARNA PÅ EGEN PLANHALVA och man leder matchen och det är mindre än 20 minuter kvar... Varför inte vårda bollen inom laget, spela back till back så att motståndarna tvingas komma upp i banan... För i innebandy finns det inge svårare än att spela mot ett lag som backar hem med alla 5 spelarna...
i mina ögon gjorde Västerbotten taktiskt sett fel som försökte anfalla mot ett så defensivt och uppställt försvar, man försökte slå krosspassningar och värderade lägena fel vilket medförde att Stockholm fick chanser att kontra på Västerbotten...

Och med bara lite mindre än 10 minuter kvar av matchen så pressar Västerbottensforwards lite fel vilket gör att Stckholm får ett läge och lyckas få in bollen... Men trots det insläppta målet är det fortfarande Västerbotten som är det mer spelförande laget och man skapar endel chanser men lyckas inte få in den... Med 5 minuter kvar av matchen lyckas man med en fin spelvändning och Cassandra utmanar sin back och släpper bollen till Sandra Nygren som får helt öppet mål från 3 meter men tyvärr går bollen utanför (till hennes försvar så skall de sägas att det var lite studs på bollen)... Spelet vänder och Sthlm gör mål på ett riktigt skräpskott från kanten... Snacka om orättvist och grymt.. men det är väl de som gör sporten så härlig oxå...
Västerbotten har 2-3 RIKIGT bra kvitteringslägen men lyckas inte få in bollen i mål och Sthlm får jubla när slutsignalen går...



Jag tror att Västerbotten vunnit guldet om man kommit till final... Dalarna som Sthlm slog såg i finalen såg rätt sega ut och därför tror jag att Västerbottens tyngd hade avgjort till deras fördel.. men de är ju sånt som man aldrig får veta...

Lider iaf med alla Västerbottenstjejer som har gjort en kanonturnering... Och ja må vara färgad men i MINA ögon var Sara Wilhelmsson, Västerbottens bästa spelare totalt sett över turneringen... Grymt bra jobbat Sara!!!



Sen kommer jag även att ta ut MITT All-Star Team och där kommer man med för det MAN presterade i denna TURNERING... Precis som det ska vara och inte en massa annat trams som man ska ta hänsyn till... besviken...

Mv: Emilia Larsson, Örebro
Var målvakt för det lag som släppte in minst mål i turneringen och hon höll på att rädda sitt lag vidare till semifinal då hon i matchen mot Västerbotten stod för en hel drös med klassräddningar... blivande stormålvakt..

B: Sara Wilhelmsson, Västerbotten
I mina ögon den absolut bästa backen i turneringen, fram tills första perioden i semifinalen mot Stockholm hade Sara inte gjort ett enda misstag och bara varit inne på 2 mål bakåt... Spelade upp sig som hela laget gjorde efter den dåliga första period man gjorde mot Stockholm och avslutade turneringen bra..

B: Jenny Gustafsson, Stockholm
Med boll är Jenny en av det coolaste spelarna som finns, slår sällan bort en enda passning. Lite ovårdad i sitt närkampsspel men klarar sig ändå oftast från utvisningar.. När Jenny blir mer aktiv i spelet utan boll blir hon en RIKTIGT bra back..

C: Cassandra Edberg, Västerbotten
Cassandra är en spelare som kan spela på alla positioner och göra det mer än BRA.. Som center var hon en viktig pusselbit i Västerbottens första femma och gjorde 8 mål och 9 assist på 6 matcher.. Cassandra är med i nästa DAM-VM!! Kommer att bli Sveriges STÖRSTA daminnebandyspelare OM hon får vara skadefri och orlar motivera sig att fortsätta år efter år..

F: Sara Helin, Dalarna
Helin har allt en forward behöver i dagens innebandy.. Speed, bra blick, bra teknik, bra skott och framförallt fysiken.. Vann poängligan nere under SM på 10 mål och 8 assist på 6 matcher.. Kommer att bli en viktig pjäs i kommande U-19 VM..

F: Nina Bäckman, Västerbotten
Nina har i år tagit nästa steg från att vara lovande till att nu prestera i match efter match.. Men hon behöver bli lite jämnare och framförallt slå av på tempot ibland för att i nästa stund explodera... Gjorde flest mål av alla 12 stycken på 6 matcher..




Engla!!

Det finns saker som gör en upprörd och det finns saker som gör en otroligt UPPRÖRD!!

HUR kan man ens tänka tanken att ge sig på en oskyldig 10-årig flicka... Skulle vara intressant och vet vad som finns innanför Anders Eklunds kranium... Eller vänta vill man veta??

Hur ska man göra för att få bort alla dessa psykfall från gatorna??

Lider iaf med familjen som ALDRIG mer kommer att få ett normalt liv...

image88
Jag tänder oxå ett ljus för dig Engla!!

Kvalserien 2008!!

Årets kvalserie till elitserien måste vara den jämnaste av dem alla... Nu med endast EN!! omgång kvar är det FYRA lag som har samma poäng... Snacka om att det blir en rafflande avslutning på den...

Så här ser tabellen ut i dagsläget:

1:a - Brynäs + 10
2:a - Malmö + 6
3:a - Rögle + 4
4:a - Mora + 1

Så det är fördel Brynäs och Malmö inför sista omgången rent tabellmässigt eftersom dom ligger på de båda elitserieplatserna... MEN dessutom möter Brynäs redan avsågade Västerås på bortaplan och Malmö möter redan avsågade Leksand på bortaplan... Så man tycker ju att de lagen borde ha det lättast...

MEN Leksand spelade bort apornas Elitserieplats i sista omgången för några år sedan då laget inte hade nåt att spela för... De lag som inget har att spela för kan ju gå in och spela avslappnat och bara njuta av säsongens sista FIGHT... 

Sen tar Rögle emot Mora på hemmaplan och det vore en PRAKTSENSATION om Kennys gäng tog sig upp till elitserien... Ingen och allra minst jag själv hade ens trott att det skulle vara möjligt för dom men nu är dom riktigt riktigt nära en skräll...

Matcherna startar 19:00 imorron torsdag och vid 21:30 tiden borde vi veta vilka 2 lag som får spela elitseriehockey nästa säsong... Mitt tips är att det blir Brynäs och Malmö...



Ihelgen så är det dags för Distrikslags-SM nere i Sundsvall för flickor och pojkar 17...

Tjejerna i Västerbotten spelade igår en träningsmatch mot elitserielaget Dalen och kunde till slut ta en skön seger med siffrorna 5-2... Visst Dalen tjejerna var inte övertaggade men ändå bra för V-bottens tjejerna att ha med sig i ryggen nu då man åker ner till turneringen...

Med lite mer stolpe in än det var förra året så kan årets lag ta sig riktigt långt... Men HUR långt det tar sig beror på HUR många av TJEJERNA som är beredda att offra en tand för att verkligen VINNA...
Jag tror och hoppas att Ove, Bandling å Bumbi ser till att tjejerna kommer att ha den rätta inställningen nu när matcherna börjar på fredagsmorron...



Johan *klapp klapp* Forsberg *klapp klapp* Överallt *klapp klapp* Pitepalt *klapp klapp*, har signat ett nytt kontrakt med löven och det var verkligen viktigt för Johan är en av de spelare som hållt en hög lägsta nivå och dessutom utvecklats från att bara vara en brunkare och energikille till att bli en lirare... Kul att du stannar Johan... Vi i City kan behöva ditt stöd under våra matcher i vinter oxå ;)

image86
Foppa in action..



Det är hela 7 spelare från IKSU Ungdom som tagit sig med i Västerbottens flickor 17 länslag... Dessutom är det 3 stycken som kommer från IKSU Elit och alla de 3 har spelat i IKSU Ungdom innan de tog steget upp...

Så 10 spelare av 20 kommer från IKSU... Starkt jobbat tjejer...



Det var någon Niklas som kommenterat och ville att jag skulle ta ut ett eget allstar lag från division 1 norra.. och Niklas det kommer... Jag lovar...



Vädret i Umeå är just nu allt annat än kul... Trodde att det var i april man kunde börja se ljuset inför sommaren och våren nalkades... men icke... Skulle vara rätt skönt nu med + 25 grader i skuggan och klarblå himmel... eller vad säger ni??



Inatt drar NHL-sluspelet igång... Vilka VINNER??

--- Orkar "junisarna" Malkin och Crosby leda Pittsburgh hela vägen fram??

--- Ska foppa chocka hela idrottsvärlden med att kunna spela varje match och bli en ÄNNU större ikon borta i Denver??

--- Eller är det Alfie, Heatley och Spezza´s tur i år??

--- Svensklaget Detroit brukar vara en av favoriterna, även i år men håller de pressen??

--- Kanske Bäckis tillsammans med alla superryssar i Capitals kan bevara formen och skrälla??

--- Henke brorsan spikar igen fullständigt för sitt Rangers och får lyfta trofén??

--- Eller kanske ankorna försvarar guldet??

Ja frågorna är många och det lär bli en grymt massa bra och roliga hockeymatcher nu några veckor framöver... Må bäste lag vinna...

image87
Rätt fräsch buckla...



Nu blire mina nattmackor (grovt bröd med keso och ost på) och kanske ska lyxa till det med lite o´boy...
Sov gott.. godnatt
/#33

Sagan om KONUNGENS återkomst...

Ja så lyder titeln på den 3:e sagan om ringen filmen.. Den titeln skulle man kunna använda nu då den förlorade sonen kommer hem igen!!

image85
Välkommen hem brorsan!!


Mats "zupermats" Jonsson har bestämt sig, han flyttar hem till Umeå igen för att spela med Umeå City... Han har nu fått känna på SSL och kommer hem med mycket stora erfarenheter som han kan dela med sig av... Sen visar det ju oxå att MATS tror på Umeå City som lag och det betyder mycket!!

Mats spelade 22 matcher och gjorde 27 poäng ( 17 mål och 10 assist) i årets superliga och han har oxå nominerats till titeln "Årets Rookie"...

Läs mer om Mats..
VKVF, Innebandymagazinet, Innebandynytt och Umeå City

Nu får vi hoppas att sportgruppen och styrelsen fortsätter att jobba på att få in några fler nya spelare som gör att City blir ett bättre och starkare innebandylag...

Vi som är med på Lasses löppass och fys känner att vi lever... Eller vad säger du Stralla??



Förbaskat skön låt...


Dags för bingen..
Godnatt
/#33

IKSU till final!!

IKSU är klara för final i Globen den 19 april efter att man vunnit bortamatchen mot Endre med klara 2-6 inför fullsatta läktare på Gotland... Hela 1300 personer var på plats i den trånga Södervärnshallen..

Det blir IKSU´s 7:e RAKA final och det är riktigt imponerande... Grattis Tjejer!!



Ikväll springer vi beep-test i Umeå City och det känns sådär.. men bra för då har man nåt att förbättra sen efter att man plågats av Lasse i sommar...



Det finns poängmaskiner sen finns det Pavel Brendl... Han gör verkligen allt han kan för att skjuta Brynäs kvar i elitserien... Han har nu gjort 17 poäng (8 mål + 9 assist) på 7 matcher och är 7 poäng före den som ligger 2:a i poängligan...

image84
Tänk om Löven hade en sån som Brendl i sitt lag..



Näe dags för lite käk innan löpningen...
Vi höres...
/#33

Apropå roliga reklamer...

Denna reklam var riktigt bra... Söt liten apa :)


Strålande sol..

Det verkar vara ett grymt vårväder utanför mitt fönster... Att se lite blå himmel och en gul sol att det kan ge SÅ MYCKET energi... Känns skönt att våren är på ingående....

Näe nu blire ut och ta en nypa luft i det fina vädret innan man beger sig mot IKSU och träning igen...

image83

Internationellt..

Inte varje dag man måste prata engelska på innebandyplan... Men idag hade vi en Schweizare som är i stan och hälsar på sina kompisar i bröderna bäver, samt att han provtränar lite med Dalen och med oss...

Cédric Rüegsegger heter han och han har haft en bra säsong i alplandet där han producerat 19 mål och 19 assist å det gav han en 13:e plats i totala poängligan.. 
Cédric var en rätt duktig rightare som med rätt omgivning kan bli en bra värvning.. Järfälla är en annan klubb som han oxå varit och provtränat med... Vi får se vad som händer mer där...

Men kan iaf säga att min engelska på planen inte ALLTID var klockren idag.. haha... men kul med lite internationellt inslag...



IKSU krossade Endre hemma i första semifinalen med 7-2 och är nu med ena benet i finalen.. Det som kan stoppa IKSU från att vinna i 2 raka matcher är en ENORM storm på vattnet så att alla spelarna blir åksjuka och att den fanatiska publiken på ön skriker fram sina damer...
Men tror IKSU vinner med 4-7...

¤¤¤

I den andra semifinalserien vann Balrog med 4-3 men Pixbo vann skotten med 26-29 så det verkar ha varit lika jämnt som resultatet visar... Lär bli en minst lika tight match nere i Göteborg till helgen, tror att Madde visar vägen och Pixbo kvitterar till 1-1 i matcher och det blir en 3:e avgörande match i Botkyrka sen...



Vi körde igång med sommarträningen i måndags... SJUKT tidigt säger det flesta man träffar.. Men jag känner att va FAN lika bra att vi kör på och kommer väl förberedda då det gäller den fysiska biten.. Sen om vi inte räcker till spelmässigt är ju en sak.. KEEP it UP Boys!!

(Kan iaf säga att jag redan har träningsvärk och den lär inte bli mindre än om 3-4 veckor..)



Det blev bra framgångar för Umeålagen nere på Ungdoms-SM i Falun helgen som var....

--- Röbäcks flickor 14 kom 2:a efter en tung "sudden" förlust mot Årsta IK, eller just ja, jag menar Anna Torstensson som gjorde alla 3 Årstamålen på egen hand... Tycker synd om Röbäck för i mina ögon är dom ett bättre INNEBANDYLAG men dom har ingen Torstensson och de räcker tydligen... Men STRÄCK på er ändå Röbäckstjejer för ni är ju "bara" ett byalag men ändå når sånna här stora framgångar.. GRATTIS!!!

--- Holmsunds flickor 15 (eller ska man säga Thoréngruppen?) kom 3:a efter att ha besegrat Falun Ungdom... Lyfter på hatten och säger GRATTIS till er med...

--- Ersbodas pojkar 15 kom 4:a... De orkade inte ladda om efter sin semifinal mot Balrog där de var med och med lite mer stolpe in kunnat skrämt dom men nu var det stolpe ut och det rann iväg och Balrog vann enkelt... Å i match om 4:e pris var de ett slutkört ESK på banan.. men var stolta iaf grabbar!!



Jimmy "limmet" Lundin är inte bara tränare för ÖSK´s herrar, utan han är oxå en bloggare utav högsta rang... Nu har han tagit ut ett All Star Team från division 1 norra... Klicka HÄR för att läsa...
Och nej jag har inte mutat han ÄVEN om man kan tro DET!!! :) Tackar allra ödmjukast "limmet"...



Här kommer (efter ett BRA tag) strafflägningen då tjejerna var iväg och spelade F16-SM... Vi vann på straffar mot TÄBY!!

Del 1:
 

Del 2:


Rätt fina straffar om du frågar mig :)



Nej nu ska jag ner till källaren och hämta tvätten...
Hörs..
/#33

RSS 2.0