Hedersamma förluster och rymdforskare..

Efter att Hajd-a-littel Mullsjö vann mot Järfälla i onsdags så hamnade dom på lite säkrare mark samtidigt som vi kommer närmare bottenstriden.. Vi har nu 5 raka förluster vilket inte alls känns okej då 3 av dom varit uddamålsförluster...

NU är det 7 matcher kvar för oss av seriespelet och för att hålla oss kvar kommer de nog krävas 2 segrar till och för att ta sig till slutspel kommer de nog att krävas 5 segrar..



Jag förlorar hellre med 10-2 och kände att vi hade inte en chans än då man förlorar och känner att fan vi var bra nära... Och nu har vi två sånna på rad...

Matchen i lördags mot serieledarna Täby så spelade vi riktigt bra och hade vi haft marginalerna på våran sida hade vi kunnat fått  med oss 3 viktiga poäng men nu blev det inte så.. Jag tror det är en kombination av orutin och att man som nykomling har det grymt tufft med domarna då man möter etablerade topplag.. Sen måste jag hylla Patrik Hagberg i den matchen som är inblandad i Täbys 5 första mål...

I derbyt och tv-matchen mot Dalen börjar vi matchen riktigt bra men efter 13-14 minuter in i första perioden är det Dalen för hela slanten och vi ska vara glada att vi bara ligger under med 1-2.. Sen tycker jag att de är rätt jämnt i de 2 sista perioderna men vi tar inte vara på våra chanser samt att Dalen lyckas bra med att plocka bort våra kontringar..
Det som avgör matchen till Dalens fördel är att dom har ett aggresivare försvarsspel samt att de gör mindre individuella misstag.. För Dalens tredje mål tillkommer då vi gör ett katastrof byte (Jacke hade lyckats få mathis halsband på sin klubba på nåt märkligt sätt, samt att jag gör ett dumt byte) och sen deras fjärde kommer i tom kasse då vi spelat 6 mot 5 och vi tappar bollen olyckligt...

Nu kanske inte Dalen vinner matchen orättvist sett till FARLIGA målchanser men vi vinner skotten och med marginalena på våran sida hade vi kunnat ta poäng i matchen..



Ihelgen åker tjejerna och spelar j18SM regionslutspel i Skellefteå.. Blir spännande och tufft men vi får se möjligheterna.. RIG är enligt mina ögon storfavoriter till segern.. Fast de ska ju spelas om det..




I en av dagstidningarna hade en reporter skrivit att jag hade sagt att hela Dalen var ett gäng icke rymdforskare som inte skulle skriva 2.0 på högskoleprovet... Det var bra kryddat av han.. För såhär gick konversationen till på riktigt.. Reportern frågade om vad storebror bäver skrek mot mig och Mats efter slutsignalen.. Sen frågade han om hur det var att möta Dalen i ett derby, om det var mycket hets och så.. Jag svarade:
- Det är skoj och visst finns de lite hets för det har ju NÅGRA i sitt lag som inte är rymdforskare och skriver 2.0 på högskoleprovet.. 

Sen ville han veta vilka jag menade men de tyckte jag inte spelade någon roll och helt plötsligt var det hela Dalen jag tydligen sågat...

Aja nog om det.. man ska inte säga allt man tänker till en reporter efter en derbyförlust...


 
Nu är jag inte den som tror att marginalerna och tur är inget som kommer av sig själv.. Det krävs hårt jobb och slit för att få bollarna att studsa åt vårat håll.. För oftast är det de lag som krigar mest som får med sig mest..



Här kommer veckans mål från NHL..


Vad händer med Percys rödhökar?? Med ett nybyggt tempel men snart inget hockeylag? Fast de kanske vänder nu och de tar sig samman och tar sig till Play-Off och väl där kan ju allt hända..



Zätas nya lön i Detroit helt okej va... 12 årskontrakt värt 576 miljoner svenska kronor.. Tackarrr



Några reflektioner från derbyt:

¤¤¤ Torp var kanske Dalens bästa spelare under matchen..

¤¤¤ Har Hörna Grumme som personlig sponsor?

¤¤¤ Hux-flux hade Höken blivit TV-kändis...

¤¤¤ Sundelins BOMB var matchens mål!!

¤¤¤ Ställ, Tuomas och lingon klart bäst hos oss..

¤¤¤ Tänk om de alltid var sådär mycket folk på gammlia..

¤¤¤ Har Nilsberth blivit Hindu?

¤¤¤ Vi har å lära av Dalens backchecking..



Det var allt för stunden.. hörs..

/#33


Snart nedsläpp..

Igår var jag och kikade på damderbyt i div 1 norra mellan Ersboda mot Holmsund... Jag trodde Ersboda skulle pulverisera Holmsund med tanke på de bägge lagens senaste form.. Men OJ så FEL jag fick!!

Det var en GRYMT rolig match att se som åskådare för det var en hawaiimatch med målchanser i varje anfall.. Som tränare för något av lagen hade jag nog varit hårlös för det fanns verkligen ingen struktur nånstans men som sagt riktigt underhållande för oss i publiken...

Nu vann Holmsund matchen med 4-7 och nu är det ett riktigt getingbo där nere kring nerflyttningsstrecket...

Vi (IKSU Ungdom) ligger 5:a med 18 poäng och + 16 i målskillnad, 5 matcher kvar..
Holmsund 6:a med 17 poäng och -2 i målskillnad, 4 matcher kvar..
Vännäs 7:a med 16 poäng och - 18 i målskillnad, 5 matcher kvar..
Ersboda just nu på den jobbiga 8:e platsen som innebär nerflyttning med 15 poäng och -18 i målskillnad, 4 matcher kvar..

Snacka om att de kommer att bli en spännande månad den som kommer nu...



AIK gjorde sin plikt och vann borta mot Mullsjö med 3-7 och Falun vann hemma mot Järfälla med 5-4 efter att Helgesson avgjort med endast 50 sekunder kvar av matchen...



Om 5 timmar är det nedsläpp i våran match mot serieledarna, Caperio/Täby, ett Täby som kommer utan nyblivne landslagsmannen och poängligaledaren Danne Bron-S... men nu står inte dom och faller med han utan det vimlar av profiler i det färgstarka laget...

Men OM alla i i det BLÅA laget tror på sig själv kan det bli en kul match ikväll.. Lär iaf bli en match i publikens smak ikväll, så kom till gammlia 18:30 och stötta oss!!



Grabbarna har det fortsatt tungt :( ny förlust igår.. Denna gång mot Oskarshamn med 3-0... Inte lätt att vara lövensupporter just nu..



Näe nu släpper vi sargen och laddar för match.. Höj volymen och låt basen PUMPA!!




/#33

Grattis..

Vill jag säga till de som blev uttagna till de olika landslagen i innebandy... Danne Bron-S gör landslagsdebut vid 31 års ålder men han förtjänar platsen efter hans enorma säsong hittils.. Sen har jag sagt det förr men säger det igen... Åldern har ingen betydelse för hur bra man är som innebandyspelare utan de är vad man presterar på banan som är det vesäntliga..



Anna Wijk som blev uttagen till damlandslaget efter endast 5 matcher i elitserien.. Finns risk att hon kommer att krossa alla rekord som finns inom damlandslaget.. Men nu till första lägret är det väl ingen som förväntar sig att hon ska kliva in och dominera.. Men vi får se, den lilla damen har mycket innebandy i sin kropp...



Mormor som skulle fyllt 87 år idag men tyvärr är hon i himmelen.. Var förbi graven idag å hälsade på och tände en marschall för henne... Hoppas du har det bra där du är, tänker på dig..


Mormor in action :)


Nu är fikat slut och jag ska börja bege mig mot sängen.. fredag imorron och sen helg, ska bli skönt.. Match lördag mot serieledarna Täby.. Blir spännande men tufft.. Kom gärna och stötta oss trots den lite udda speltiden.. 18:30 på en lördag.. aja.. bara och gilla läget..

Godnatt!!
/#33

Lite för mycket medvind...


Den värsta smärtan från matchen i söndags har så sakta börjat lämna min kropp men är fortfarande riktigt jobbigt då man tänker på matchen i efterhand... En vanlig dag då vi har normal utdelning vinner vi den med 7-2... Men men.. Nu är det bara att gilla läget och blicka frammåt...



Ibland har tidningarna lite att skriva om... Nu senast vare Mats Lavanders tur att hamna i skottgluggen.. Men jag gillar Mats!! Förbaskat bra svarat, mycket humor.. Läs HÄR och tänk er in då han svarar med sitt BREDA pitemål, ni förstår..


Mats Lavander


Kul att moderklubben Ersboda SK har hittat formen i div 1 norra herrar..  8 av de 9 senaste poängen har man spelat in och vid vinst på lördag i hemmamatchen mot Måsarna (IBK Alba) har man nog säkrat kontraktet... Kör på GRABBAR!!

Sen att demonen (Leif Sandström) gjort comeback i kassen för ESK gör ju att man blir helt lyrisk... Snacka om GRYM målvakt!!



Zlarre tog storslam då Italien hade en fotbollsgala igår...

¤¤¤ Årets spelare
¤¤¤ Årets utländska spelare
¤¤¤ Årets mål i serie A

Inte illa pinkat av Rosengårds stolthet.. och dagen till ära hade han tydligen kört med plattång :)


Zlarre kör med plattat hår


Här är målet som Zlatan fick pris för som årets mål..





Nej nu dags att stänga ner för dagen.. hem till mamma för lite god mat!!

/#33

Förlust..


Vissa dagar är tyngre än andra att kliva upp... Idag var en sådan!!



Finns få saker som jag ogillar så mycket som när jag förlorar något, det kan vara allt från kortspel med polarna, en match i NHL på datan eller en seriematch i SSL.. Men det är klart att det finns olika grader på förlusterna..

De finns ju de som släpper en förlust i SSL på 2 minuter, sen finns de dom som knappt kan sova den kommande natten... Jag tillhör den den senare kategorin...



Helsingborg - Balrog 13-12.. Sjukt.. Spelade de utan målvakter i matchen?? Känns nästan som våra siffror för några år sen ;) kul för publiken att få se en himla massa mål iaf..



Västerås vann matchen med 2-3 igår.. Har inte smällt förlusten än.. Vi är det lag som för spelet och skapar de flesta farligheterna men då vi forwards är lika iskalla som vädret var i Vilhelmina ihelgen (-37 för ni som inte läst) så är det grymt svårt att göra mål.. Ofta då vi kommer till bra lägen då ska C-knappen (skottknappen) hållas inne LÄNGE så vi iaf skjuter hårt.. Men de resulterar i de flesta fall att skottet täcks eller går utanför..
Vi har 4-5 ramträffar igår.. 2 i första bytet i tredje perioden.. Otur??

Nu är det dags för oss att sluta skylla på en massa saker då vi förlorar.. Hårt jobb är det enda som lönar sig i längden.. De tror iaf jag...



Har skrivit det förr men skriver det igen.. Handboll är grym TV-underhållning.. Fart, fläkt, tuffa närkamper och mycket mål!!
Spännande match ikväll mot Spanien...



2 av 12 poäng mot nykomlingarna är ju en annan sak som är mindre bra om man uttrycker det milt.. Full pott där och läget hade varit bra mycket ljusare...



Tänkte skriva två rader om utförsåkning...

Anja "sälen" Persson vann igår och visar att Sverige kanske kan få någon medalj när VM börjar om två veckor...

Jens Byggmark då?? Ja han åkte ur som vanligt.. Kanske bättre att börja ta sig ner nu snart??



Har väl sedan slutsignalen gick hunnit analysera och gå igenom matchen 237 gånger.. Men kommer ofta fram till samma sak...

¤¤¤ Vi kan sätta press på AIK och Pixbos landslagsbackar men inte på Mullsjö och Västerås inte allt för habila backar..

¤¤¤ Varför ska VI alltid rätta oss efter lagen som kommer upp till VÅRAN hemmaplan..

¤¤¤ Vi hade 79 skottförsök igår, de är riktigt bra men bara 22 på mål.. DE är DÅLIGT!!

¤¤¤ Att släppa in tre mål i en innebandymatch är rätt bra men att bara göra två är rent ut sagt USELT!! 

¤¤¤ Mycket stolpe ut igår, är stolpe in något man förtjänar?



Ny vecka, nya möjligheter.. Nu reser vi oss upp och visar att för alla att VI är ett BRA innebandylag!! Kunskapen har vi.. Bra träningar i veckan sen möter vi serieledande Täby hemma på lördag.. All press på Täby..



Nu snart lunch.. Vi hörs..

/#33

Ny trend?

Matchen mot AIK var vi med bra i två perioder, skulle kanske till och med haft ledningen men sen i tredje gör dom mål efter sex sekunder och efter det repade vi oss aldrig.. Vi behöver bli lite mer effektiva och göra mål på våra chanser som vi skapar..

Nu slutade matchen 8-3 till hemmalaget och vi inkasserade våran största förlust trots att vi gjorde en bra match första två.. Själv hade jag väl ingen större dag på jobbet tyvärr... men bara å ta nya tag..



Nästa lag att göra som Mullsjö blev Västerås som igår sparkade sina tränare.. Är kanske en ny trend på gång inom innebandyn? Jag hoppas inte det iaf..
Nu har ju Mullsjö fått en lite kick av tränarbytet då det tagit 4 av de 6 senaste poängen.. Vi får se om den trenden håller i sig...

Nu kommer ju Västerås hit upp till Umeå för match på söndag så vi får väl se vad de får för effekt av sitt tränarbyte..



Äntligen hade vi en normal träningsvecka och en vecka då de som varit sjuka å skadade har kommit tillbaka så det har varit riktigt bra fart på träningarna också... Känns väldigt spännande inför söndagsmatchen...



Ubbe Karlsson har signat för 3 nya år i Dalenbåset... Ifjol syndabock och laget ville ha bort han inför denna säsong och nu blir han kvar i 3 år till.. Det svänger fort...



Välkommen tillbaka!!

Arjeplogs stolthet, Yngve Nordin, är nu klar för oss igen.. Han kommer att tillföra speed och finess.. Yngve har visat på träningarna att han är med och konkurrerar om en startplats på allvar..


Yngve Nordin är tillbaka!!!                          Foto: Mats Ragnarsson


Västerås har inte bara bytt tränare de har fått tillbaka en spelare oxå... Det är "zorromannen" Fredrik Åhlberg som kommer tillbaka tll klubben efter utflykter till Gävle, Surahammar och nu senast Kungsör där han gjort IMPONERANDE 55 poäng på 15 matcher!! Vi får se upp..



Imorse när jag åkte till jobbet mötte jag ett par isbjörnar på vägen... Shit -21 grader.. Ingen lek alltså..



Här kommer lite av det bästa från den gånga veckan i NHL..




Nu släcker jag ner datan och tar helg.. en mycket spännande sådan... Vi hörs..
/#33

Psyko Circus

När vi kom fram till Falköping och Odenhallen trodde vi inte våra ögon.. Det höll på att bygga om hallen så vi skulle byta om utanför hallen, i byggbaracker.. Tackarrr.. Kändes som då man var 9 år och hade bortamatch i Bjurholm och var tvungen att byta om på ett ställe för att sen traska med skridskoskydden på till uterinken... Nu slapp vi ju iaf spela utomhus..
Och inte nog med det, de fanns inga vanliga toaletter någonstans i hallen heller så de hade snällt ställt ut ett gäng bajamajor där utanför.. Nu tror jag ingen i laget använde dom utan alla gick till den närliggande Sibylla kiosken och lånade deras toa.. Ett stort tack till personalen där :)

Hallen i övrigt då.. Ja den såg ut att vara byggd nångång på 50-talet, hade gummigolv och kan inte varit fullstor... Kändes verkligen SSL mässigt...

                
Mkt bra omklädningsrum..   Tuomas visar dörren..       Mattis njuter i de fina
                                                                                                 omklädningsrummet..

       
Här ser ni hallen...                 Och se så mkt utrumme som fanns i båsen..


Mullsjö startade matchen på ett sätt som var det sjukaste jag varit med om.. de var som hungriga vagar som inte ätit på 3 veckor och nu fick syn på MAT!! Medans vi såg ut som om vi satt kvar ute i våra baracker... Mullsjö vann alla första, andra, tredje och fjärde bollar.. De backcheckade som psykon.. De varade i 10 minuter innan vi hade hämtat oss men då hade Mullsjö redan 2-0 på tavlan.. Två rätt billiga mål men de skulle komma mer..

I den andra perioden gör Mullsjö 3-0 men efter det målet tar vi oss samman och börjar äta oss ikapp, Mats smäller in 3-1 i PP... Sen får jag en smörpass av Mats och de står 3-2 på tavlan.. men då i slutet på perioden åker jag på världshistoriens billigaste utvisning och som ett brev på posten kommer 4-2..

Tredje hinner knappt börja innan 5-2 kommer å sen 6-2 i deras PP.. Ja vi lyckas inte heller denna gång ta poäng av Mulsjö...



Spelade dagen efter mot Storvreta i ligacupen.. Inte optimalt är de enda jag skriver...



Grabbarna tog en mycket MYCKET viktig seger ikväll borta mot Rödhökarna... Kanske kanske kan bli lite play-off spel här  i Umeå under våren iaf :)


Här jublar Mackan Lundberg efter hans segermål!!


Fredrik Holtz är grymt viktig för Mullsjö men tycker fortfarande att han är GRYMT överskattad och det trots att han på två matcher mot oss har denna meny ---> 3 mål och 7 assist... Av de 7 assisten är 2 stycken riktiga assist, annars är det misslyckade skott som studsat i sargen eller så som hans lagkamrater fått tag på och skickat in i vårat mål.. Men visst  35 poäng på 16 matcher är rätt bra ändå...



Henke brorsan var på besök i stan idag... snacka om cirkus, sjukt vad han kan locka folk ändå... Fullsatt idag på Gammlia och det mot ett bottengäng.. Men Henke är ju en riktig "superstar", en kille som verkligen rotat sig hos de svenska folkets hjärtan..



Som innebandyspelare fick han, som hela FCH, inte mycket uträttat.. Dalen förnedrade dom och kunde vinna kom fortabelt med 10-2..


Imorron match mot AIK i deras näste... blir tufft men vi brukar höja oss då vi möter de bättre lagen så får hoppas på de imorron oxå... Härjar enormt mkt skit i truppen nu så som sjukdom å skador.. Men då får andra hungriga chansen att visa vad de kan... Kul debut blire för Samuel Karlsson från våran broderklubb IBF.. bli inte förvånad om han hänger in 1 eller 2...


Samuel Karlsson..


Tror det skulle bli Cirkus i stan om Zlatan kom och skulle vara med i en K1 gala oxå... Jag menar alla vill vi ju se en STOR kändis på nära håll... sen vad de gör är ju skitsamma... Eller??



Aja.. nu ska jag ta hand om tvätten sen sängen...

Hörs..
/#33

Poker, PS3, böcker och film..


Nu är vi ute på "roadtrip" igen, denna gång ska vi spela dubbelmatch för första gången i år.. Idag möter vi Mullsjö i Falköping och imorgon möter vi Storvreta i kvartsfinal i ligacupen.. 2 tuffa bortamatcher..



Småkronorna spelar VM final inatt mot Kanada och det lär bli en spännande tillställning.. Kanada som tog sig till finalen med minsta möjliga marginal då de kvitterade Ryssarnas ledning med endast 5 sekunder kvar av matchen för att sen vinna på straffar... Hoppas att Markström spikar igen och att Möller med flera går ut och bara KÖR...

Måste visa HV71´s "trollgubbe" Mattias Tedenby när han visar lite moves mot Slovakien i semifinalen.. Rätt snyggt om man säger så..
 
 



Danne B-S säga vad man vill om poeten men att gå ut och spela med den foten och sen göra 3+3 i matchen det är riktigt bra.. Ni ska veta att han förra säsongen på 21 matcher gjorde 3+4... Det gör han nästan nu på en match med en fot gipsad... 45 poäng på 15 matcher är ruskigt...

Dalen fortsätter att vara stabila.. Ny seger igår hemma mot Storvreta med 6-4... Kommer svackan??

Warberg pulveriserade Balrog igår med hela 9-1... Är Warberg bra eller Balrog lite mindre bra??

Men resultaten gick iaf våran väg igår.. Vid seger ikväll blandar vi oss in i slutspelskampen ordentligt...
Fast trots att Mullsjö ligger där dom ligger lär det bli en TUFF match.. Vi förlorade ju hemma mot dom då vi klappade ihop fullständigt i sista perioden.. Men förhoppningsvis har vi lärt oss ett och annat sen den matchen... Jag tror det kommer att bli en målrik tillställning iaf..



Mullsjö sparkade sin tränare igår.. Jag vet inte vad som ligger bakom de men jag hoppas för Mullsjös skull att de var noga genomtänkt för jag menar som nykomling får man väl räkna med att ligga i den nedre regionen av tabellen.. fast vill de ha någon förändring är de ju oftast lättare att byta ut en tränare istället för 20 spelare...



För något år sedan var det på sin höjd att nån hade med sig en kortlek och några VHS filmer men nuförtiden är det DVD som gäller.. Sen har många med sig sina bärbara datorer med mobilt bredband (rätt läckert att kunna surfa omkring då man sitter på bussen), sen har vi med oss ett PS3 på bussen med Fifa 09.. Så man kan säga att åka iväg på långa bussresor är inte så jobbiga längre då man kan roa sig med diverse roligheter..

Här kommer lite bilder från vad som sker på våran buss under resans gång, några som spelar poker på nätet, några som sov, lite bluffpoker, lite PS3, bokläsning och Mattis som sms:ar för ovanlighetens skull...

           

           

          


Nu är det snart middagstajm i Falköping.. håll tummarna för oss ikväll...

/#33

RSS 2.0