Hatar kvinnor..

Snart spelar tjejerna sin sista seriematch för säsongen och vi möter seriesuveränerna RIG Umeå.. En vinst där och vi skulle kunna hamna på en 4:e plats i tabellen vilket är sensationellt efter våran svacka vi hade under nov-dec.. Men efter jul har det hänt något med tjejerna och det är väldigt kul :)

Vi förlorade mot RIG med 10-3 i förra mötet och RIG har inte förlorat en enda match under ordinarie tid i år i serien så det är inte mycket som talar för oss.. Men bara att gå ut och köra, för vi har ju inget att förlora..



Grabbarna avslutade sin fiaskosäsong med att förlora i sudden hemma mot Huddinge.. Nu hoppas jag att det verkligen händer något med föreningen Björklöven och att vägen tillbaka mot topphockeyn kommer igång.. Har inte varit någon kul säsong för oss supporters..



Var och såg biopremiären av Stig Larssons succéroman "män som hatar kvinnor" igår.. Filmen var helt klart sevärd men boken är betydligt mycket bättre...

 



Imorgon väntar en tuff och viktig match för oss hemma mot Helsingborg.. Vinst där och vi ligger på slutspelsplats..
Kom gärna och stötta oss klockan 17:00 (on nu domarna kommer)  på Gammlia..



Nu blire mat..
/#33

Innebandy vad fan tror du själv!?!?

Nu kommer en intensiv vecka i innebandysverige.. Det är nu agnarna ska skiljas från vetet eller som Frida Rydfjäll säger,
- Vagnarna från betet! ;)

Kommer vi komma ikapp och förbi Balrog så vi tar oss upp på en slutspelsplats? Vilket lag åker ur SSL och vilket lag får chansen att kvala sig kvar? Blire Växjö eller Göteborg som följer med Sirius och Tyresö från division 1 serierna till kvalet mot SSL? Coachar Lingon in 2 segrar för Dalen damerna så det blir slutspel för dom?

Innebandy!!



Västerås slog Järfälla i onsdags och tog en livsviktig 3-poängare... Nu ligger Jönköping på sista plats och Mullsjö på kval.. Men det är tight så INNI H-vete där nere...

10: Järfälla 21 poäng -26 i målskillnad.. Borde räcka för att hålla sig kvar..
11: Helsingborg 18 poäng -27 i målskillnad.. Förlust mot oss ihelgen och de osar katt i Skåne..
12: Västerås 16 poäng -37 i målskillnad.. Viktig match mot JIK ihelgen..
13: Mullsjö 15 poäng -40 i målskillnad.. Tufft spelschema kvar..
14: Jönköping 15 poäng -51 i målskillnad.. Har både Västerås och Mullsjö kvar, segrar där och biffen är klar, annars blire nog div 1 nästa år för det klassiska Smålandslaget..



Mats Jonssons träningsvecka har varit stekhet.. Istappen har smält bort helt under denna vecka.. Kan vara skillnaden för oss kommande vecka...



Björsii kanske inte kan spela på söndag pga av förkylning... Har varit bra drag kring han i veckan... Både offensivt och defensivt ;)

Innebandy!!



Hajd - A - Littel Mullsjö har tagit 3 segrar på 23 omgångar i SSL... 2 av dessa har kommit mot oss...

Innebandy!



Här kommer en redan klassisk nyårssaga.. Se och njut av detta mästervärk med mängder av oneliners..





Nu är det lunch och sen är det snart helg.. Inte helt fel..

Höress..

/#33

Yes Yes YES!!!

Så grymt underbart skönt det var att vi vann matchen igår mot Balrog med 7-4 och det trots att vi egentligen inte spelar speciellt bra.. Vi börjar matchen rätt okej men efter 5-6 minuter börjar vi bjuda Balrog på många kontringslägen och vi får tacka Ställ igen att vi inte ligger under med ett par kassar.. Istället gör Petzon snyggt 1-0 då han smackar in bollen på en fin krosspassning av Björsiii..

I den andra perioden är det nästan bara Balrog men trots att dom har bollen 70% skapar dom egentligen inga större farligheter utan vi lyckas kontra in både 2 och 3-0.. Tyvärr i ett kontringsläge tappar vi bollen och smack så reducerar demonerna till 3-1 vilket är resultatet efter 2 spelade perioder..

Men bara 3 minuter in i sista perioden har Balrog kommit ikapp till 3-3 och det är efter det vi visar en stor skillnad från i höstas.. för då hade vi fallit ihop som ett korthus, nu reser vi oss istället och visar att vi har en grym moral i laget.. Jacke gör kvällens snyggaste mål någon minut efter deras kvittering och fyra minuter senare gör Mathis 5-3 på en kontring..
Demonerna reducerar till 5-4 efter 13 minuter in i perioden på ett snabbt frislag.. Sen får Balrog en utvisning 2 minuter senare som vi utnyttjar och smäller in 6-4, Balrog plockar keepern sista 3 minuterna men de resulterar bara i massor av täckta skott av oss och 7-4 med 1 sekund kvar av matchen...


Mossin jublar efter ett mål!!                                           Foto: Mats Ragnarsson



NU är vi bara 1 POÄNG från Balrog som har den sista slutspelsplatsen med 3 omgångar kvar... Blir otroligt spännande och se vilka som kan prestera bäst under press... Så här är iaf matcherna som är kvar...


Omgång 24:
Umeå City - Helsingborg
Balrog - Täby

Omgång 25:
Storvreta - Umeå City
Västerås - Balrog

Omgång 26:
Warberg - Umeå City
Balrog - AIK

Hur går det??



Heda ja ni vet han den bittra tränaren som fick sparken från Västerås har ältat att dom hade SÅN otur i deras hemmamatch mot oss nu i snart 5 månader.. en match som vi vann i sudden efter att vi vann första perioden med 0-3 sen i andra var dom bättre å vann den med 3-1 så vi ledde med 3-4 inför sista.. sen i sista kvitterar dom rätt snabbt innan vi gör 2 rätt snabba mål och efter dom målen faller vi tyvärr hem å bevakar våran ledning men Västerås kommer ikapp.. Sen avgör Jacke i sudden..

Börjar bli rätt less på alla hans ursäkter då deras lag förlorade.. de var alltid nåt.. domarn, otur, osv... Vi får ju se nu efter de sista 3 omgångarna hur tabellen ser ut.. Blir dom sist är dom sämst för en tabell ljuger aldrig är det någon vis man som lärt mig... Så snälla Heda sluta klanka över att ni HADE sån otur mot oss..


 
Mattias Mattson hade en bra dag igår... 5 mål gör man inte varje dag i en SSL match och det trots att våran femma knappt hade bollen... Imponerande!!


Mathis efter 1 av sina 5 mål...                                        Foto: Mats Ragnarsson



Lyssna och njut av Israels röst å hans ukuleleskills..



Israel blev bara 38 år då han dog av fettma... RIP..



Ikväll TV-match mellan AIK - Storvreta hade vart kul och se men då vi har så BRA träningstider är det bara att glömma... Tackarrr

Höress..

/#33

Spännande..


Efter att vi slog Jönköping borta i onsdags med klara 3-8 har vi nu lite häng på den sista sluspelsplatsen och nu då Balrog kommer på besök imorgon söndag ska vi göra allt i vår väg för att vinna matchen å på så vis bara ligga 1 poäng efter demonerna som just nu har den sista slutspelsplatsen..

Men innan jag fortsätter tänkte jag skriva lite om matchen nere i Småland först.. Vi började matchen rätt segt och vi kan tacka Ställ i kassen att inte JIK ledde med 4-0 efter 5 minuter.. Men då Zingmark gjorde 1-1 efter 9 minuter vaknade vi upp och avgjorde matchen på 7 minuter.. Och vi kunde spela resten av matchen rätt avslappnat och kontrollerat..

JIK´s bästa under matchen var deras 10-15 man (kids) starka klack som verkligen gav allt hela matchen.. tyvärr för få lag i SSL som har en klack,.,

Efter matchen går en besviken Gillek nere vid omklädningsrummen och smäller igen deras dörr allt vad han hade och då oooade ett par stycken från vårat lag. Gillek kommer ut och undrar om vi hade problem och då drog mattis den redan klassiska "lycka till i ettan". Det tålde herr Gillek dåligt och stannade cirka 1,7 mm från mattis ansikte, de börjar Käfta,.. Henke Olofsson kommer dit å ställer sig bakom Gillek med pulserande panna., Gillek ser ut att gå därifrån då han vänder sig om och bitchslappar mattis med en höger och smet in i omklädningsrummet direkt efter... Utanför omklädningsrummet står vi och ett bra gäng från media med frågande ögon... Vad sysslar den mannen med??



Har inte skrivit något på bloggen om vårat senaste nyförvärv... Erik Forsgren som vi lånat från Ersboda.. En snabb och teknisk kille som smällt in grymt bra i laget.. Kan vara skillnaden om det blir slutspel eller inte för oss... Ska skriva mer om F:son lite senare..



IKSU mötte Täby hemma idag i Arenan och det var en av de sämre matcher jag sett på länge tyvärr.. En massa slarv och flipper hit å dit.. Nu vann IKSU matchen med 5-2 och de kan man tacka den duktiga målvakten Malin Alfredsson för..



Grabbarna spelade bort sig helt från sin Play Off chans ikväll.. Sundsvall vann med 1-2 sedan Löven chansat och plockat ut sin keeper.. Nu hoppas jag verkligen att de händer något i klubben tills nästa år.. rensa ut och bygg om på nytt!!



Här kommer några härliga kommentarer från Jönköpingsresan:

- MeeeH!, Vem glömde?? / Jocke Lundberg då han kliver in på toan och ser att den som var före han inte har spolat..

- Han hade riktigt lena händer / Jonsson efter att han tackat för matchen med JIK´s reservkeeper..

- Det heter AB inte A6 / Hacky om köpcentrat där vi skulle äta och vips vann man 100 kr, enkelt..




Min granne Ivar hade skrivit en fin lycka till lapp och satt på min ytterdörr.. de värmer :)



Kom gärna till Gammlia imorron kl 16:00 för att stötta oss i matchen mot Balrog...

Nu blir de film.. The Wrestler..

Höress..

/#33


Istappen smälter

I bortamatchen mot Falun i söndags öppnade vi matchen riktigt starkt men framförallt var det Jacke som var stekhet och hade gjort hattrick bakom Rehn redan efter 15 minuter in i matchen..
Falun verkade inte alltför sugna på att spela match kändes det som och när vi hade ledning med 0-4 efter första perioden blev de tvungna att gå ifrån sitt defensiva grisspel till ett spel de inte alls behärskar,¨vilket gjorde att vi ganska komfortabelt kunde vinna matchen...



Falun har fått en riktigt fin hemmaplan nu i Falu Kuriren Arena... (Om de nu får heta Arena, för enligt Jonka så måste de rymmas över 6000 åskådare).. Hur många "rena" innebandyhallar finns det i Sverige?? Alltså där det bara är innebandylinjer utmålade..

Skyttis Arena (Ö-vik)
Unihoc Arena (Mora)
Allianshallen (Uppsala)
Falu Kuriren Arena (Falun)
Nyhemshallen (Mullsjö)

Jag kommer iaf ihåg dessa, finns de fler??

Av de "rena" hallar jag varit i är Skyttis överlägset den snyggaste.. Hoppas att vi i Umeå får en egen "ren" hall snart...



Mats "icecold" Jonsson sprang in i en värmebölja nere i sin gamla hemmaarena.. 1+2 från hans klubba.. Istappen har börjat smälta... Bättre sent än aldrig var det nån som sa..



Alla har väl sett Danne Bron-Sundboms straff i finnkampen?? Klicka HÄR om ni vill se den..

Jag tycker Danne är en skön kille och en riktig profil för innebandyn som sport fast vet inte om jag ställer mig bakom hans straff... Blir svårt att få sporten tagen på allvar då man gör som han gör under en straff i en landskamp.. Tänk er Zlatan om han skulle börja göra armhävningar innan en straff eller om Henrik Zetterberg skulle göra en kullerbytta på isen på vägen fram mot målet under en straff i en landskamp...

Fast alla i publiken under matchen fick sig nog ett gott skratt :)



Här kan ni se alla målen som blev i vår match mot Järfälla... Kolla speciellt in det sista målet, ibland ska de studsa rätt oxå ;)





Näe snart dags för mat..

/#33

Sweet..

Yes!! Då bröt vi våran förlusttrend, den stannade på 5 förluster i rad för vi vann "måste" matchen nere i Jakobsbergs sporthall..

För en gångs skull hade vi marginalerna med oss i en match.. Men de kanske berodde på att vi slet mer än vad Järfälla gjorde.. Hoppas att alla hos oss nu förstår vad som gäller nu de sista sex omgångarna!!!



Jag tror att det kommer att smälla friskt på träningarna nu i veckan, för alla vill visa vilka som ska spela nu sista matcherna.. Vi har en tuff och intensiv vecka med en massa bussåkande framför oss nu..
Först Falun borta på söndag och sen Jönköping borta på onsdag... för att avsluta den veckan med Balrog hemma sen..



Kul att det var så många Umeåsupporters på läktaren under matchen i lördags.. Det värmer..



Tjejerna lyckades skrämma bort Sundsvallsspöket under förra veckan.. grymt skön seger.. Iza var stekhet och hade en meny bestående av 3 mål och 3 assist.. U19 känns inte långt borta nu..



Här kommer lite bilder från matchen i lördags..

          
Kvittering i PP..                    Björsiii smäller på..               Kärlek mellan 2 fina killar...

         
Vackert,..                               Tuomas städar..                  YES!! slutsignalen har gått!



De var allt för stunden.. Höress..
/#33

RSS 2.0