Nattliga funderingar

Klockan är nu 03:27 och jag sitter längst bak i en buss med bara blåa krigare. Känner mig lite avundsjuk på många som lyckats att slumra in. Själv så är jag otroligt dålig på att sova på bussar. Har så fantastiskt svårt att hitta en skön och lämplig ställning att sova i. Det pruttas en hel del här bak måste jag också säga. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det men det har som blivit accepterat att få smyga iväg in lite rackarbajsare utan att nån ser ner på nån för det. Man kan väl säga att det är "högt i tak" i den förövrigt rätt trånga bussen.



 Pixbo matchen då??
 
Känslan dagarna innan matchen hos mig har varit att vi kommer vinna. Vi kommer slita häcken av oss i defensiven för att sedan när tillfälle ges ställa om och kontra sönder ett rätt segersäkert göteborgslag. Sen har vi jobbat en del på vårat pp under julen och känslan var att det skulle lossna även där.
 
Efter en mardrömsstart där vi gav pixbo några väldigt enkla mål så tycker jag vi kom in i matchen och min förutspådda matchbild infann sig. Pixbo hade bollen men vi skapade de bättre chanserna via våra kontringar som vi gång på gång tilläts göra. Och så fortsatte det tycker jag ända tills "hesa fredrik" skrek för sista gången. En väldigt kortfattad men enligt min mening korrekt analys av matchen i stort. Vill påminna er om att klockan är väldigt mycket och därför förmår jag inte att analysera något djupare. Kan tillägga att vi gjorde två mål i pp vilket var jättekul. Minns inte hur många försök vi hade men det var iaf ett jättekliv framåt. Ska inte glömma heller att berätta att vi vann matchen med 9-6. Fantasktiskt roligt och nödvändiga poäng. Nog om matchen.


Jubel efter ett av våra mål!


 Efter 1 timmes blundande!
 
Nu när jag kikar över en mörkbelagd buss så ser jag bara tre huvuden sticka fram ovanför ryggstöden. Längst fram sitter Sune och tittar på film eller så kanske han bara sitter och håller våran legendariska busschaufför vaken så vi håller oss på rätt sida av vägen. Till vänster om mig sitter Peder och tittar ner på sin dator. Han småler med jämna mellanrum. Jag skulle gissa att han ser på nån lättsam och trevlig film som gör hans hemresa något kortare. Den tredje jag ser måste vara Ställ som sover sittandes. Riktigt bra gjort förövrigt.

Något som slår mig är att jag inte hör något snarkande. Lite märkligt tycker jag! Har aldrig tidigare haft en snarkfri natt med detta lag av någon av våra hotellnätter tillsammans. Kanske är det bussens brummande som mördar allt snarkljud eller är det bara så enkelt att ingen lyckas hamna i en sån djup sömn att snarkandet tar vid? Varför snarkar man? Kan folk snarka även fast de inte är förkylda och har sina luftvägar fria? Jag har ingen aning?!
Jag vet dock att man kan snarka helt klarvaken. Jag har aldrig gjort det själv och har aldrig varit med om det tidigare men det går!

Nu spelas den klassiska James Bond låten i högtalarna. Filmen Sune tittade på är slut. Hoppas inte inte han viker in årerna för det utan håller Bertil vaken vid ratten hela vägen till Umeå. Här ska blundas en stund till!!
 
Mvh/ En iskall #16

Pixbo borta

I SSL har vi inte speciellt lång julledighet.. Paketen hinner knappt öppnas innan det är dags för match igen.. Som jag skrivit förut så gillar jag inte uppehåll för det är ju matcher man vill spela MEN är det nångång man ska få vara ledig är det kring Jul och nyår..
Nu är det ju inte på det viset så vi får gilla läget... blir en del mil på vägarna..
28:e buss ner till Örebro, sträcka 70 mil..
29:e buss från Örebro till Skövde sträcka 15 mil..
29:e buss från Skövde hem till Umeå sträcka 85 mil..

Sen veckan efter åker vi ner för att möta Mullsjö på måndag för att dagen efter möta Storvreta borta i kvartsfinal i ligacupen...

Glamour...



Jönköping hade marginalerna med sig igår... avgöra matchen 19:59 in i tredje perioden, sjukt,.
Danne Bron-Sundbom, vad har hänt med den mannen.. En massa nya poäng igår och drygat ut sin poängligaledning..
Järfälla tvålade dit Storvreta och gick förbi oss i tabellen..
Alex Bodén och Dalen fortsätter sin fina form...



Var och kikade på grabbarna på annandagen.. De såg ut att gå mot en säker seger då de hade ledningen med 3-0 inför sista akten.. MEN nåt hände.. vips så slutade matchen 3-3 men löven fick med sig bonuspinnen efter straffar.. Säger det igen.. ÄR INTE ALLA LIKA KUL ATT SE ISHOCKEY I UMEÅ LÄNGRE... Sasja du är saknad!!



Ikväll spelar vi SSL match mot Pixbo borta men inte i Göteborg utan i Skövde.. Tydligen var Lisebergshallen uppbokad av nåt annat arrangemang..

Ingen förväntar sig att vi ska ta poäng av rödrävarna så just därför hoppas jag att vi kan överaska.. Har varit rätt okej fart på träningarna innan matchen så ska bli kul och skrälla...



Här kommer lite bilder från NHL..





Kolla gärna in här ikväll efter vi spelat klart våran match för då kommer en gästkrönikör att skriva lite om matchen bland annat... Vem det är det får ni se... Kan avslöja att han är en rackare på M/S Röj..



Näe nu blir de att ladda lite innan de är dags för middag,.. Vi hörs..

/#33

Snart Jul..

Helgens match mot Falun var ingen sprakande föreställning.. Ännu en hedersam förlust, är så SJUKT less på alla dessa hedersamma förluster.. Jag förlorar hellre med 11-2 och kände att idag hade vi inte en chans istället för att känna, idag kunde eller borde vi vunnit... Att Falun är lite tyngre än oss de kan jag hålla med om men att dom är ett bättre innebandylag vete fasen om jag vill hålla med om..



Nu har vi mött alla lag 1 gång och vi ligger på en 9:e plats med 14 inspelade poäng.. För att vi ska ta nästa steg och utvecklas så behöver vi enligt mig göra såhär:

¤¤ Bli tuffare framför bägge målen

¤¤ Ta bort våra enkla misstag och bli mer effektiva framåt

¤¤ Få igång powerplay och boxplay

¤¤ Plocka fram vinnarskallarna i oss



NHL top 10 Plays Of The Week... (obs kolla i hög kvalitet)





Nu ska man ut och handla sina julklappar... bara 15 stycken typ.. bra planering som vanligt.. aja.. bäst å stressa..
Höres..
/#33

Gula laget..

Igår träffades vi i laget först på Times Kitchen där vi avnjöt en middag tillsammans för att sen åka ner till Gammlia, där vi fortsatte med ett litet möte där vi gick igenom våran spelkidé igen, pratade lite om rutiner och andra saker för att förbättra saker för oss inför fortsättningen på serien..



Modo tappade tålamodet med Karol Krizan och han fick lämna skutan.. NU får Zacke chansen som förstekeeper, jag tror han kommer att lyckas..



Igår spelade vi i stort sett hela träningen och vi i det Gula laget kunde gå hem med seger 9-7.. Våran femma spelade 7-2 vilket som får ses som okej eller?? Fast börjar nästan bli fusk för de som har Mathis på sitt lag, han gjorde väl 4 av våra mål igår.. Hoppas han fortsätter ösa in bollar ikväll men framförallt tills hemmamatchen matchen mot Falun på lördag..


Mathis för några år sen som rookie i laget, kolla in hans sköna synthfrilla ;)


Nu är arbetsdagen snart över och dags för kvällens träningar..
Vi hörs..
/#33

Great Spin-O-Rama

Kolla in Jason Blakes straff inatt.. Man kan ju tro att det är Beliavsky på isen ;)




Lunchen idag på tre kronor satt bra... blev hyfsad proppmätt.. lunchbuffé funkar alltid...



Grattis på din stora dag C :) hoppas att du får en massa fina presenter...



Nu snart dags för kvällens träningar.. ska bara avsluta dagens sysslor på jobbet..

/#33

Välkommen hem..

Ja då var det klart.. Björn "björsii" Lindholm kommer hem till Umeå City efter att ha varit i Stockholm och jobbat i 2 år. Han har spelat med Hammarby under sin tid nere i huvudstaden. Björn är en naturlig ledare i ett lag och kommer att bidra med mycket rutin då han spelat 2 år tidigare i högsta serien, både med Ö-vik och Skellefteå. Som spelare är han en producerande offensiv högerback med en liten annorlunda "hook" på sin sticka som kommer att tillföra vårat lag ännu mer kvaliteér..

Har ni tur kanske ni får se #9 äntra gammlias fina parkettgolv redan på lördag kl 15:00 då vi tar emot IBF Falun..


Välkommen hem Björn!!


IKSU visade Dalen vilka som är STÖRST och BÄST i stan under kvällens derby.. Första perioden var jämn och borde stått 2-2 efter den men IKSU hade marginalerna på sin sida och på resultattavlan stog det 1-3 efter första 20 minuterna.. Sen var det en enda lång uppvisning från Svenska Mästarinnorna.. Det bjöds på läckra mål och fina kombinationer.. Till Dalens försvar skall sägas att de härjat en massa sjukdomar där den senaste tiden men denna kväll hade nog IKSU vunnit rätt komfortabelt även om alla i Dalen varit helt krya..

Bäst i IKSU var i mina ögon backen Malin "lillis" Eriksson som verkligen visade att hon är en av landets absolut bästa vänsterbackar...

Kul även att Anna Wijk fick göra sin första kasse i IKSU tröjan.. Tro mig lär bli mer mål från den unga damen då hon blivit lite mer varm i kläderna... OJ så begåvad innebandyspelare...


IKSUspelare som jublar efter 1 av deras 9 mål...


Gamle Dalenlegenden Ulf "labbe" Brännström stärker upp division 1 laget Ersboda resten av säsongen... Vips så var Ersboda på säker mark...



Inte lyrisk över plusgraderna utomhus nu... Slask är VERKLIGEN inte min grej.. Kom igen nu, skicka hit isbjörnarna igen, för jag vill ha en VIT jul...



Hade någon sagt att aporna 13 mil norrut och björnarna 26 mil norrut hade legat 1:a och 2:a i elitserien i hockey under  juluppehållet hade jag skrattat högt och länge... Men nu är det dagens sanning.. Luleå har efter sin minst sagt bedrövliga start på säsongen verkligen fått upp ångan... Å sen att Skellefteå ska gå så bra som dom gör är inte kul med ett sånt stort Björklövenhjärta som jag har.. Men måste ändå säga, trots att det tar emot, dom gör det förbaskat bra..

Sen det som jag tycker är lite kul med det hela är att i Skellefteå huserar 2 gamla lövenlirare Erik Andersson och Erik Forsell å bägge gör det riktigt bra + att snart får de hjälp av Niklas Strandberg som blir utlånad från Piteå i 1 månad..
Å i Luleå är Mats Lavander en stor bidragande orsak till att både Linus Omark och Johan Harju bägge får spela med landslaget och att Kristoffer Berglund dominerar men de visste vi ju om att han skulle göra... Sen är sedan en tid tillbaka Daniel "ragge" Olovsson där och gnuggar på...

Synd att dom inte spelar kvar i löven längre...

HÄR kan ni läsa en krönika från Expressen om just Skelletteå och Luleå...


Här kommer veckans bästa från NHL:





Börjar bli tid för sängen nu.. Är en stor dag imorgon :)

Godnatt!!

/#33

Mycket snack..

Tydligen hade inte mitt förra inlägg kommit upp på sidan så jag fick nyss lägga upp det.. Aja men då fick ni ju iaf veta vad jag tänkte för några dagar sen...



Då var Sveriges svit bruten.. Men vilken match vi fick se på TV:n 0-4 som blev 6-4 som blev 6-6 och till sist 6-7 i sudden, de som såg sin första innebandymatch kan INTE ha sett sin sista match för snacka om underhållning..

Täbys pizzabagare, Rickie Hyvärinen gjorde en GRYM första period och en magisk dragning precis innan sin framspelning till Tero Tiitus avgörande mål i sudden.. Rickies meny i finalen 1+3, helt okej...

Men den jag gillar mest i det finska landslaget är Lassi Vänttinen, killen sitter bench men spelar i PP och han smällde in 3 kassar i just PP under finalen..


Lassi Vänttinen


I onsdags var jag och 7 till från Umeå City IBK´s trupp ner och spelade med vårat farmarlag Umeå City IBF i division 2.. Och det har varit enormt mycket snack och skriverier om att IBF lånar ner en massa SSL spelare och så nu under uppehållet.. eller att vi skickar ner så många spelare samtidigt.. Av oss 8 som fick kliva ner är de fyra spelare som varit helt ordinarie under hösten och de andra fyra har spelat sporadiskt.. IBF´s tränare hade checkat med RIG om det var okej att det var så många från oss som kom ner och spelade å RIG:et sa helt okej för oss.. Sen att en massa utomstående vill tycka en massa får man alltid räkna med...

Att Dalen skickar ner fyra stycken till Sandåkern eller att Täby skickar ner fyra-fem spelare till varje match deras farmarlag (div 2 de med) är det ingensom säger något om..



Nu är det KLART men inte officiellt.. Umeå City IBK får in ett nyförvärv mitt under brinnande säsong.. Jag tror personligen han kommer att göra stor nytta hos oss... Vem det är?? Ja de får ni veta inom kort...



Matchen mot RIG i onsdags då.. ja vad ska man säga.. Vi SSL spelare gjorde väl inte något större väsen av oss eller vi är inblandade i 4 av 7 mål men i övrigt kunde man nog inte se vilka som var SSL spelare.. RIG kämpade och slet på bra hela matchen men John i kassen var riktigt bra samt att IBF´s helt egna femma gjorde 2 mycket viktiga mål i sista perioden vilket släckte hoppet för RIG.. 3-7 seger till IBF blev slutresultatet till slut..

Min egen insats.. tjaa man är nog inte en av de bästa spelarna i division 2 kan man rätt snabbt räkna ut efter insatsen i onsdags..



I mitt förra inlägg kunde ni se Jonatan Toews göra ett riktigt drömmål nu är det dags igen.. Kolla in vad killen gör med Detroits försvar.. Bra skills!!!
 



Skönt att det snart är matchdags nu igen.. de här med uppehåll är inte riktigt min grej.. För det är ju matcher man vill spela inte hålla på att träna och träna och träna... Så ser verkligen fram emot lördagens hemmafight mot Falun.. Bara att hoppas att utomjordningen inte spikar igen fullständigt..



/XO XO

Division 2 matchdax..

Nu är det mitt uppe i ettt brinnande världsmästerskap i innebandy och Sverige är klara för semifinal där man med 98% säkerhet kommer att ställas mot Dalen eller just ja Schweiz... Jag tror att det blir en final mellan Sverige och Finland där det är en rätt öppen match... Spännande..



David Gillek som förra säsongen producerade i massor har i år haft det tungt liksom hela hans lag, Jönköping.. Men nu i VM så leder han poängligan med 11 poäng efter 3 matcher.. Känns som om Göranssonn tog ut rätt kille i valet mellan han och Micke Karlsson..


David Gillek i landslagsskjortan..


Våran senaste SSL match mot Storvreta borde vi tagit 3 poäng men bristen på att sätta våra målchanser samt att vi är lite för bekväma gjorde att vi istället gav bort alla 3-poängen till Uppsalalaget :(
Det kändes GRYMT onödigt eftersom vi absolut kunde och borde vunnit matchen men nu blev det inte så och vi halkar efter i kampen om slutspel...



Ikväll gör man årsdebut i division 2 mot RIG Umeå.. Skulle egentligen inte spela men då coach David ringde och sa att Jonsson är sjuk och kan inte spela, så vill du vara med?? så kunde jag inte säga nej.. För jag menar välja mellan att fara ut och löpa eller spela match, då är de inte ett svårt val för mig..


Tänk om man någongång fick se sånt här i Umeå Arena.. Sasja du är saknad..




/#33

RSS 2.0